« Kultura
objavljeno prije 4 godine
SJAJNO!

Upute za kreativnost u izolaciji

Pozvani su svi građani da ostanu doma i oslobode umjetnika u sebi te da svoje izvedbe dokumentiraju (foto/video) i objave na društvenim mrežama uz oznaku #kucniperformans

Oslobodite umjetnika u sebi
Oslobodite umjetnika u sebi (Arhiva)
Više o

Domino projekt

,

kućni performansi

Kućni performansi je projekt za kućnu izolaciju koju je Domino pokrenuo u suradnji sa suvremenim hrvatskim umjetnicima za širu građansku uporabu ne bi li se u ljudima potaknula kreativnost pri ostanku doma.

Umjetnički voditelj Zvonimir Dobrović o projektu kaže: "Kućni performansi su serija umjetničkih uputa za izvođenje performansa u kojima svi možemo sudjelovati od kuće. Program koji u ovom prvom trenu okuplja šest umjetnica i umjetnika prilagodba je promišljanja o tome što performans jest i može biti u ovom vremenu koje stvara nova značenja izvedbe "u živo" te sudjelovanja i konzumiranja arta. Također, ovim smo programom htjeli potaknuti drugačije doživljavanje izolacije i vlastitog životnog prostora."

Svakih nekoliko dana na društvenim mrežama udruge Domino objavljuju se korak-po-korak upute za izvedbu performansa prema recepturi renomiranih umjetnika. Milijana Babić poslala je prve upute za "Izbjegavanje kratkog spoja", performativnu intervenciju s izolir trakom namijenjenu djeci i odraslima. Danas su objavljene i upute za drugi performans "U iščekivanju kraja", Brune Isakovića i mogu se naći na FB stranici Domina.

Bruno Isaković o radu je izjavio: "Performativni ritual "U iščekivanju kraja" stavlja u fokus neizvjesnost situacije u kojoj se svi nalazimo. Osuđeni na svoja 4 zida i nemilosrdno razdvojeni. No, ono što nas sve trenutno povezuje je iščekivanje kraja. S obzirom na okolnosti koje nikome nisu pale niti na kraj pameti i gdje smo svi izvukli kraći kraj, pozivam vas da idemo do kraja, metaforično stanemo na kraj toj priči te spojimo kraj sa krajem."

Pozvani su svi građani da ostanu doma i oslobode umjetnika u sebi te da svoje izvedbe dokumentiraju (foto/video) i objave na društvenim mrežama uz oznaku #kucniperformans.

10.04.2020. 16:02:00
Novi komentar
nužno
nužno