« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Afrika na dlanu

Upoznajte pravog Indiana Jonesa

Duboko pod pijeskom regije Koobi Fora u Keniji nalazi se blago koje datira s početaka ljudske civilizacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Fox News)
Više o

Indiana Jones

,

Afrika

,

Andrew Du

Regija je inače najpoznatija po paleontološkim istraživanjima. Ako izuzmemo Harrisona Forda, 22-godišnji Andrew Du pravi je Indiana Jones. Du je diplomirao evolucijsku antropologiju, a prošla tri ljeta proveo je u Africi istražujući rijetke tragove 1,5 milijuna godina starih ljudskih otisaka stopala. Zadobivši pažnju svjetskih medija, ovo otkriće omogućuje ključne informacije o anatomiji i mekanom tkivu najstarijeg ljudskog stopala, podaci koji se inače ne bi mogli dobiti preko fosiliziranih kostiju.

˝Indiana Jones zaslužan je za moj interes u tom području još od kada sam bio dijete˝ kaže Du. No njegov interes nije primarno avantura, već znanstveni proces tijekom kojeg se otkriva skriveno značenje, pronalazi ona karika koja nedostaje.

˝Iskopavanje kostiju nalikuje poslu grobara. Pronalaženje otisaka, s druge strane, donosi veći osjećaj povezanosti, jer otkrivate dokaze osobe koja je doista boravila na tom mjestu˝, objašnjava mladi znanstvenik.

˝Najzanimljiviji aspekt ovog specifičnog znanstvenog područja je inicijativa da se istraže pomalo zabačeni i opasni predijeli Afrike. Radi se zapravo o pronalasku odgovora na fundamentalna pitanja o postanku čovjeka˝ zaključuje Du.

 

26.10.2009. 11:27:44
Novi komentar
nužno
nužno