« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
FASCINANTNA SVIRKA

Upoznajte band The Hubos - mehaničke Beatlese 21. stoljeća

VIDEO: Što se dogodi kada tehnologija oponaša najutjecajniju grupu u povijesti popularne glazbe? Robotizirani Betales tribute band

The Hubos, robotski Beatles tribute band
The Hubos, robotski Beatles tribute band (YouTube screenshot)
Više o

The Beatles

,

roboti

,

tehnologija

,

The Hubos

Članovi benda The Hubos možda ne zvuče kao John Lennon, Paul McCatney, Gorge Harrison i Ringo Star, ali njihova obrada poznate Beatlesove pjesme "Come Together" postala je iznenađujući hit, a sve zahvaljujući činjenici da su roboti.

Četiri robota nazvanih Hubo+ čine grupu The Hubos, no oni svoju karijeru nisu započeli na klasičan način, u nekoj iznajmljenoj garaži ili napuštenom skloništu, već su se instrumenata prihvatili na američkom sveučilištu Drexler.    

Naime, znanstvenici sa sveučilišta Drexler u Philadelphiji programirali su korejske robote HUBO da hodaju, trče, skaču, plešu, te da pjevaju i sviraju.

U videu se mogu vidjeti tri robota kako sviraju na specijalno dizajniranim instrumentima napravljenim od cijevi, te jednog robota kako svira na pravim bubnjevima.

Iako njihov "talent" neće izazvati novu beatlemaniju, zanimljivo je čuti i vidjeti što nas može očekivati u budućnosti jer ipak svijet sve više naginje automatizaciji naše svakodnevnice.

05.04.2012. 10:58:34
Novi komentar
nužno
nužno