« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
VEGE SAJAM

Uoči 6. VegeSajma Igor Barberić poziva na veganstvo

U bogatoj ponudi moći ćete svoj hladnjak napuniti raznim biljnim namazima, salamama, kobasicama, proizvodima od tofua i sejtana i sl., ali i na licu mjesta kušati egzotična jela

Dođite isprobati sjajne veganske torte
Dođite isprobati sjajne veganske torte (Prijatelji životinja)
Više o

Prijatelji životinja

,

Trg bana Jelačića

,

VegeSajam

Utorak 20. lipnja 2017. datum je kada se definitivno trebate prošetati zagrebačkim Trgom bana Jelačića i pogledati što sve imaju u ponudi izlagači 6. VegeSajma, koji nude isključivo veganske proizvode. Oni su zanimljivi sve većem broju građana, neovisno o načinu njihove prehrane, upravo zbog izostanka sastojaka životinjskog podrijetla.

Redatelj i koreograf Igor Barberić uoči VegeSajma pozvao je građane na pozitivne promjene: „Veganstvo nam svima može otvoriti nove vidike i učiniti prehranu zdravijom i raznolikijom pomažući pritom i okolišu i životinjama. Stoga budite znatiželjni i iskoristite svaku priliku da uz veganska jela i proizvode učinite svoj život savjesnijim i zanimljivijim."

Idealna prilika za naučiti više o biljnoj prehrani je 6. VegeSajam. U bogatoj ponudi moći ćete svoj hladnjak napuniti raznim biljnim namazima, salamama, kobasicama, proizvodima od tofua i sejtana i sl., ali i na licu mjesta kušati egzotična jela poput izvorno libanonskog recepta, prženog falafela od slanutka u lepinji, ili pak kineskog woka s povrćem. Praznog želuca neće ostati ni sladokusci - na VegeSajmu bit će i sve popularniji sirovi veganski kolači i torte, a predstavit će se i neki od hrvatskih nositelja V-oznake

Sve ljubitelje novih okusa pozivamo da se rashlade sladoledima od tamne čokolade, slavonskog lješnjaka, kokosa i kikirikija s čilijem, banane s rumom, kokosa s crnim čajem, kave sa zobenim mlijekom, karamele sa sjeckanim bademom i kakaovcem ili sorbetima od maline, hibiskusa, jagode ili rabarbare.

Ni psi i mačke neće ostati zakinuti za vegansku hranu, koja će također biti u ponudi na VegeSajmu, kao i kozmetika koja nije testirana na životinjama te je u potpunosti veganska. Još jedan razlog za posjet sajmu je i činjenica da nitko neće ostati praznih ruku pa sve pozivamo da posjete štand Prijatelja životinja, organizatora VegeSajama. 

6. VegeSajam ujedno je i najava jubilarnog, 10. ZeGeVege festivala koji će 8. i 9. rujna 2017. okupiti više od 100 izlagača i pretvoriti srce Zagreba u omiljenu vegansku oazu. Veganstvo na više načina koristi životinjama, okolišu i čovjekovu zdravlju budući da podrazumijeva zdravu prehranu i stil života pa se sve više ljudi odlučuje za izbacivanje proizvoda životinjskog podrijetla iz svoje prehrane i kozmetike. Odabir veganskog stila života postaje i pitanje opće održivosti s obzirom na to da je iskorištavanje životinja zbog hrane povezano s golemom potrošnjom prirodnih resursa, gladi u svijetu i uništenjem okoliša. 

Na VegeSajmu će se predstaviti: bio&bio, Encian, Green Point (Bio Era), Annapurna, Greencajg (Zeleni zov) i Kokolach, Tvornica zdrave hrane, Vegehop, Gavita, Sirova hrana, AMI hrana (Kresoja), Braniteljska zadruga ARKA NAŠA i Melli Aromatica te Qala - prirodna kozmetika, OPG Rožić Ivana, Food Harmony, Vegetariana, Slatka tvornica Medenko i Omegol (donacija proizvoda).

Više informacija može se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr.

17.06.2017. 15:02:00
Novi komentar
nužno
nužno