« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
TOTALNI NEPOTIZAM

Unuk Kim Jong Ila studira izvan S. Koreje, u BiH

Kim Han Sol, unuk sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Ila, stigao je u Bosnu i Hercegovinu gdje će studirati na Koledžu ujedinjenoga svijeta (UWC) sa sjedištem u Mostaru

Fotografija vijesti
Više o

studenti

,

Bosna i Hercegovina

,

Sjeverna Koreja

,

Kim Jong-Il

,

diktator

,

Kim Han-sol

,

unuk

Sjevernokorejski državljanin Kim Han Sol, za kojega mediji navode da je unuk sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Ila, stigao je u u srijedu poslije podne u Bosnu i Hercegovinu gdje će studirati na Koledžu ujedinjenoga svijeta (UWC) sa sjedištem u Mostaru.

Sjevernokorejac Kim stigao je redovitim letom iz Beča u sarajevsku zračnu luku, potvrdila je glasnogovornica granične policije BiH Sanela Duljković.

Po njezinim riječima, šesnaestogodišnji mladić nije imao nikakvih privilegija prigodom ulaska u BiH, no novinari i fotoreporteri su ga "mimoišli" na zračnoj luci zbog prave euforije koja vlada zbog toga što su s istim zrakoplovom stigli nogometaši Bosne i Hercegovine koji su u utorak navečer igrali utakmicu u Parizu protiv Francuske.

Uprava UWC-a potvrdila je kako je šesnaestogodišnjak odmah nakon dolaska odvezen u Mostar gdje bi se trebao školovati dvije godine.

Kim Han Sol je dulje vremena čekao da mu vlasti BiH odobre vizu za boravak u ovoj zemlji, jer je nastava na koledžu započela 1. rujna. Predstavnici UWC-a niti vlasti BiH nisu potvrdile je li Kim Han Sol unuk sjevernokorejskog diktatora.

Predsjednik zaklade UWC-a David Sutcliffe ocijenio je posebno značajnim što će prvi put jedan učenik iz Sjeverne Koreje pohađati koledž u Mostaru koji je simbol razaranja a danas ponovne izgradnje suživota.

12.10.2011. 21:06:51
Novi komentar
nužno
nužno