« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
PRED VRATIMA...

Unesite ljeto u vaš dom

Visoke temperature bit će puno ugodnije u prozračnim i svježim interijerima

Fotografija vijesti
Više o

uređenje doma

,

interijeri

,

uređenje interijera

,

uređenje stana

,

zavjese

,

prozori

Svako godišnje doba nosi svoje karakteristike, utječe na raspoloženje i doživljaj prostora. Nakon uspavane zime i razigranog proljeća, dolazi nam dugo toplo ljeto sa svim svojim čarima. Dugi dani, ali i visoke temperature bit će ugodnije u interijeru u kojem ćete se osjećati svježe, prozračno i opušteno, piše Interijernet.com. Osim neizbježnih klima-uređaja i ventilatora, koji će stvoriti svježinu u prostoru, postoje i razni vizualni doživljaji, koji osvježavaju prostor.

Važnost materijala

Odabir boja, poput nijansi zelene ili plave snažno nas asociraju na prirodu, vodu i svježinu. Bojanje pojedinih zidova ili ubacivanje detalja u ovim bojama vrlo će se efektno odraziti na doživljaj interijera. Nježno žuta ili narančasta podsjećaju na izlazak ili zalazak sunca te na osvježavajuće voće. Ove boje spadaju u kategoriju toplih boja, ali u nježnijim nijansama su pravo osvježenje prostora, nužno potrebno u ljetnim mjesecima.

Osim boja, na doživljaj prostora utječu i materijali. Staklo, kao transparentan i hladan materijal je idealan za ljetne doživljaje. Detalji od stakla, kamena ili metala u kombinaciji s već postojećim npr. drvenim namještajem bit će odlična kombinacija. Kamene obloge, mozaici na zidovima te detalji od kovanog željeza, prostor će učiniti interesantnijim i svježijim te mu stvoriti ugođaj luksuznih kamenih vila.

Puno zelenila u prostoru jedan je od najvažnijih elemenata za uvođenje ljetnih doživljaja. Različite biljke osvježit će, oplemeniti i ukrasiti prostor. Zelenilo uvijek stvara osjećaj ugode i opuštanja, bilo da se radi o biljkama u lončanicama, cvjetnim aranžmanima ili livadskom cvijeću u vazi.

Dašak egzotike

Sjedaće garniture i ležaljke od ratana prava su asocijacija na ljeto i ugodu. Osim toga, vrlo su atraktivne te udobne za sjedenje i ležanje. Odabirom jastučića nježnih ugodnih boja, učinit ćete ih idealnim za uživanje uz ispijanje osvježavajućih napitaka.  U vlastitom domu stvorit ćete ugođaj egzotičnih dalekih mjesta o kojima svi ponekad maštamo. Podne prostirke, poput tepiha, uklonite i pospremite do jeseni. Umjesto njih, ukoliko su vam nužno potrebne zbog skrivanja oštećenja na podu, postavite krpare veselih boja ili bambusove prostirke.  Pod ćete vizualno rasteretiti, a prostor učiniti vedrijim.   (METRO)

09.06.2010. 12:25:00
Novi komentar
nužno
nužno