« Spektakli
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
1926. - 2017.

Umro je Hugh Hefner

Hugh Hefner, osnivač Playboya i čovjek koji je muške mokre snove podigao na sasvim novu razinu umro je u 92. godini života

Umro je Hugh Hefner
Umro je Hugh Hefner (Wikipedia)
Više o

Hugh Hefner

,

umro Hugh Hefner

Hugh Hefner, osnivač Playboya umro je mirno u svom domu u 92. godini života, izvijestila je njegova tvrtka.

Hugh Hefner promijenio je svijet muškaraca u prosincu 1953. godine, nakon što je otišao iz časopisa Esquire koji mu je odbio dati povišicu od pet dolara. Nekoliko mjeseci smišljao je novi časopis i napokon složio legendu - Playboy.

Prvi broj Playboya imao je na naslovnici Marylin Monroe, prodavao se po 50 centi a nije na sebi imao datum izlaska za slučaj da ne uspije... što se, naravno, nije dogodilo već se rasprodao u samo par tjedana i pokrenuo revoluciju.

Zahvaljujući uspjehu Playboya, postao je milijunaš, a njegov stil života u Playboy Mansionu bio je neprocjenjiva reklama za njegov časopis - svakodnevni tulumi s poznatim zečicama tjerali su muškarce širom svijeta u ludilo.

Osim toga, Hefner je bio i politički aktivist i filantrop koji je bio aktivan po nizu javnih pitanja. Bio je i veteran Drugog svjetskog rata. Tvrdio je za sebe da je spavao s više od tisuću žena.

"Playboy" izlazi jednom mjesečno i donosi fotografije golih žena, zajedno sa raznim člancima o modi, sportu, proizvodima i javnim osobama visoke kvalitete - za ilustraciju, u Playboy su kratke priče pisali poznati pisci poput Arthur C. Clarka, Ian Fleminga, Vladimira Nabokova i Margaret Atwood, a za taj časopis radili su i mnogi poznati fotografi kao što su Richard Fegley, William Figge, Arny Freytag, Ron Harris, David Mecey, Russ Meyer, Pompeo Posar, Suze Randall i drugi.

28.09.2017. 07:01:00
Novi komentar
nužno
nužno