« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
1949-2010.

Umrla Elizabeth Edwards

Jedna od najomiljenijih političkih figura u američkoj javnosti, Elizabeth Edwards, izgubila je borbu za život

Elizabeth Edwards
Elizabeth Edwards (Wikipedia)
Više o

John Edwards

,

rak dojke

,

Elizabeth Edwards

Elizabeth Edwards, 61-godišnja supruga bivšeg američkog senatora i potpredsjedničkog kandidata Johna Edwardsa, umrla je u utorak nakon šest godina borbe s rakom dojke.

Zbog potpore suprugu u kampanji za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke 2008., javne borbe s rakom i gubitka 16-godišnjeg sina, bila je jedna od najomiljenijih političkih figura u američkoj javnosti.

Rak joj je prvi puta dijagnosticiran 2004. na dan izbora, koje je njezin suprug izgubio kao demokratski potpredsjednički kandidat uz Johna Kerrya.

Nakon liječenja rak se povukao, a ponovo se vratio i proširio 2007., dok se John Edwards pripremao za drugi pokušaj ulaska u Bijelu kuću, također neuspješan.

Dodatni udarac Elizabeth Edwards zadala je afera njezina supruga sa snimateljicom njegove kampanje 2008., s kojom je imao dijete. Par je nakon afere živio razdvojeno, no John Edwards je posljednje dane proveo uz umiruću suprugu.

Elizabeth Edwards napisala je dvije memoarske knjige, o tome kako se nosila sa smrću sina Wadea i o svojoj borbi s rakom, koje su bile 'besteselleri' u knjižarama.

Zalagala se za reformu zdravstva, a u svibnju 2008., svjedočila je pred senatskim odborom o izazovima i mogućnostima u liječenju raka.(hina/metro-portal)

08.12.2010. 08:44:30
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    08.12.2010. 11:44
    sada kada je otišla nazad u multiverzum, nadam se da vidi iz drugog kuta kakvog je monstruma bila dio :-P
Novi komentar
nužno
nužno