« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
ISTRAŽIVANJE

Umjetna inteligencija promijenit će tehnološku industriju

Rezultati istraživanja objavljeni su u izvješću pod nazivom „Utvrđivanje prioriteta i preciznost: Kako će umjetna inteligencija i design thinking promijeniti proizvodnju tehnologije“

Trebamo li se bojati?
Trebamo li se bojati? (Honor)
Više o

umjetna inteligencija

,

AI

HONOR, vodeći e-brend pametnih telefona, iznimno cijeni važnost umjetne inteligencije (AI) u dizajniranju i proizvodnji modernih mobilnih uređaja, a odličan primjer toga je upravo HONOR View20. HONOR je nedavno sponzorirao istraživanje Economist Intelligence Unita (EIU) temeljeno na iskustvu menadžera iz pet vodećih industrijskih zemalja, a koji vjeruju da će umjetna inteligencija biti pokretač promjene u njihovoj industriji jer će im dati jasniji uvid u potrebe kupaca i omogućiti učinkovitije utvrđivanje prioriteta, što će pak dovesti do promjena u dizajnu proizvoda.

325 menadžera kompanija za proizvodnju tehnološke opreme iz 5 vodećih industrijskih zemalja

Izvješće Economist Intelligence Unita pod nazivom „Utvrđivanje prioriteta i preciznost: Kako će umjetna inteligencija i design thinking promijeniti proizvodnju tehnologije" istražuje utjecaj različitih inovacija na dizajn proizvoda i proizvodne procese u tehnološkoj industriji. Analiza se temelji na istraživanju provedenom u rujnu i listopadu 2018. na 325 menadžera u kompanijama za proizvodnju tehnološke opreme iz pet zemalja: Kine, Japana, Južne Koreje, Njemačke i SAD-a.

Umjetna inteligencija (AI) kao glavni pokretač promjena

Dva glavna razvoja u tehnologiji proizvodnje hardvera - usvajanje naprednih inovacija, kao što su umjetna inteligencija (AI) i rastuća privrženost promišljanju dizajna (eng. design thinking) - menadžerima u tehnološkoj industriji daju mogućnost eksperimentiranja, optimizacije i poticanja agilnosti, osobito s obzirom na činjenicu da dizajn proizvoda postaje sve važniji. Ovo izvješće pokazuje da proizvođači tehnologija imaju jasan uvid u mogućnosti inovacija, a neke ih i ozbiljno provode.

Ključni zaključci iz izvješća:

  • AI je glavni pokretač promjena

Umjetna će inteligencija, više od drugih tehnologija, donijeti promjene u proizvodnim inovacijama, smatra više od polovice (58%) ispitanika. Menadžeri očekuju da će umjetna inteligencija pridonijeti poboljšanju dizajna proizvoda. Dvije trećine vjeruje (od toga trećina snažno) da će uključivanje umjetne inteligencije u lanac opskrbe olakšati razvoj proizvoda s novim i inovativnim dizajnom.

Dva glavna razloga za to su:

    • Automatizirano određivanje prioriteta i sofisticirana segmentacija. AI će tvrtkama dati alate da s iznimnom točnošću automatski odrede prioritete u dizajnu. To će također dovesti do veće segmentacije opskrbnog lanca, čime će ukupna proizvodnja biti učinkovitija.

    • Ubrzani razvoj fleksibilnih materijala. AI će također poticati napredak u znanosti o materijalima. Naime, ona već pomaže znanstvenicima da ubrzaju otkrivanje novih spojeva. U anketi, sedam od deset ispitanika vjeruje da će fleksibilni pametni telefoni biti sveprisutni do 2020. zahvaljujući napretku u znanosti o materijalima.

  • Logika za širu integraciju postaje neodoljiva. Dizajn proizvoda i upravljanje lancem opskrbe danas su čvrsto povezani u tehnološkoj industriji, a ta će se povezanost vjerojatno povećati. Važnost promišljanja dizajna (design thinking), kojim se služi 82 posto ispitanih menadžera, i usvajanje naprednih tehnologija, pomažu u pokretanju ovog trenda.

HONOR View20 - AI inovacije implementirane u izniman dizajn

Nedavno predstavljen, HONOR View20 izvrstan je primjer AI inovacija i najpopularnijeg dizajna pametnog telefona.

Neke od najvažnijih AI inovacija implementiranih u HONOR View20 su:

  • 48MP AI Ultra Clarity - napredni AI algoritam prvi puta korišten u fotografiji pametnih telefona pruža izvanrednu jasnoću

  • AIS Super Night Shot - stvara visokokvalitetne fotografije uz pomoć multi-frame stabilizacije temeljene na strojnom učenju

  • AI Identifikacija objekata i 3D kamera

    • Prepoznaje više od 100 vrsta hrane i nudi informacije o kalorijama

    • Skenira i identificira objekte iz stvarnog svijeta za online kupnju

    • Prepoznaje više od 300 poznatih znamenitosti i 100.000 umjetničkih slika iz cijelog svijeta

  • AI Dual-frequency GPS tehnologija omogućuje pronalaženje odredišta sa izuzetnom preciznošću.

HONOR View20 izniman je primjer moderno dizajniranog pametnog telefona. Ujedno je i prvi pametni telefon koji koristi nanolitografiju za stvaranje nanostrukture - živopisnog i dinamičnog gradijenta boje u obliku slova V s blistavim učinkom na pozadini uređaja. Integrirano 3D zakrivljeno tijelo pametnog telefona s elegantnim dizajnom debljine samo 8,1 mm sastoji se od savršene kombinacije teksture metala i stakla.

George Zhao, predsjednik HONORA, izjavio je: „HONOR neprestano razvija nove mogućnosti korištenja umjetne inteligencije. Mi, kao vodeći menadžeri iz EIU-ovog izvješća, čvrsto vjerujemo da AI ima pozitivan učinak na inovacije u proizvodnji. Umjetna inteligencija može odigrati važnu ulogu u inovacijskom dizajnu, primjerice omogućavanjem velikog povećanja snage uređaja, analizom i optimizacijom novih materijala i spojeva potrebnih za savitljive uređaje. Širom primjenom umjetne inteligencije proizvodi će u budućnosti puno lakše ispuniti zahtjeve kupaca i uvelike poboljšati korisničko iskustvo."

10.04.2019. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno