« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Ultimatum Poljskoj i Ukrajini

Više o

UEFA

Predsjednik Uefe Michel Platini se nakon sastanka IO-a oglasio oštrim priopćenjem, koje je novinarima objašnjavao glavni tajnik David Taylor. Na dvodnevnom zasjedanju u Zagrebu izvršni organ Europske udruge nogometnih saveza više je raspravljao o izvješću nezavisnih eksperata o sudomaćinima Eura 2012., Poljskoj i Ukrajini, nego o promjeni formata EP-a sa 16 na 20 ili 24 momčadi.

- Sva rasprava vodila se oko pomoći tim državama, čiji je zastoj u napretku infrastrukture posljedica političke krize vlada u obje države. Uefa u sljedećih četiri do šest mjeseci želi pomoći Poljskoj i Ukrajini da prevladaju krizu, a ne joj oduzeti prvenstvo - ponovio je Taylor Platinijeve riječi uz dodatak:

- Poljska i Ukrajina imaju sve manje vremena, kad završi Euro 2008. situacija će morati biti jasnija nego što je danas, od srpnja neće biti vremena za čekanje. 

POVEĆANJE EURAŠto se tiče formata Eura, plusevi i minusi turnira sa 16 ili više momčadi, kao i pripadajućih kvalifikacija, bit će razmatrani  na današnjem kongresu, no znakovito je da se čak 47 od 52 članice Uefe zalagalo za pokretanje rasprave o povećanju Eura na 24 reprezentacije. 

31.01.2008. 00:22:06
Novi komentar
nužno
nužno