« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
hop on, hop off

Ulicama Zagreba počinju voziti kabrio busevi

Zagrebački turisti uskoro će metropolu obilaziti u atraktivnim kabrio autobusima, čime je bitno obogaćena turistička ponuda grada.

(ZET)
Više o

turisti u Zagrebu

,

zagreb-info

,

turistički autobus

,

hop on hop off

Prema "hop on hop off" principu koji uspješno funkcionira u brojnim svjetskim gradovima, u Zagrebu su uspostavljene dvije autobusne turističke linije koje se međusobno razlikuju po boji i dužini. Crvena linija prometovati će 12,5km i to užim centrom grada, a zelena će ići i do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir.

Svim posjetiteljima Zagreba će tako biti omogućeno da s jednom kupljenom kartom za koju treba izdvojiti 70 kuna, u 24 sata mogu obići čitav grad. Naime, na svakom stajalištu mogu slobodno izaći, razgledati okolicu, ponovo se ukrcati u sljedeći autobus, i tako dobiti kompletnu sliku glavnog grada ali i priliku da novac potroše na puno širem području nego što su to dosada činili.

Kabrio turistički autobusi opremljeni su sa suvremenom opremom i GPS sustavom pa će turisti putem slušalica na osam ponuđenih jezika dobiti detaljne podatke o pojedinim znamenitostima Zagreba. Veći autobus može prevesti 48 putnika, dok midi prima 32 osobe.

Prema riječima člana Uprave ZG Holdinga i predsjednika Uprave podružnice ZET Ivana Tolića, ZET je, uz podršku Katedre za motore i vozila Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u vlastitoj režiji preuredio dva autobusa u turističke svrhe i to prema standardima koje imaju i drugi veći gradovi. Ukupni troškovi, koji su bili vezani isključivo uz potreban materijal za oba autobusa iznose 840 tisuća kuna.

30.08.2009. 18:00:34
Novi komentar
nužno
nužno