« Život
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
SAVJETI

Ukrasno drveće za svaki vrt

Njihova ljepota do izražaja dolazi upravo u rano proljeće, u mjesecima kad se sva priroda polako budi

Magnolije su ukras svakog vrta
Magnolije su ukras svakog vrta (Arhiva)
Više o

magnolija

,

jasmin

,

ukrasno drveće

,

japanska trešnja

Ukrasnom drveću potrebno je mnogo svjetla i sunčeve svjetlosti zbog čega ih nije dobro saditi na sjenovitom mjestu. Nisu nimalo zahtjevne za uzgoj i održavanje, a dobro se nose i sa sušom. Njihova ljepota do izražaja dolazi upravo u rano proljeće, u mjesecima kad se sva priroda polako budi.

Japanska trešnja - kao što joj i samo ime govori, ukrasno je drvo porijeklom iz Koreje, Kine te dakako, Japana. Može narasti do nevjerojatnih 12 metara, što samo podiže njezinu posebnost. Japanska trešnja prepoznatljiva je po predivnoj krošnji i cvjetovima koji očaravaju, a našem će vrtu dati poseban izgled. Njezini cvjetovi u pravilu su bijele i ružičaste boje, a poznati su i po očaravajućem mirisu. U ljepotama cvatje japanske trešnje možemo početi uživati već krajem ožujka ili eventualno početkom travnja, ovisno o vanjskim temperaturama.

Jasmin - još jedno ukrasno drvo koje će vas osvojiti na prvi pogled. Jasmin je nešto drugačije ukrasno drvo od prethodno navedenog drveća. Raste u obliku velikog grma, a može narasti do tri metra. Poznat je po velikim bijelim cvjetova specifičnoga mirisa, a svu svoju raskoš počinje pokazivati već u proljetnim danima. Jasmin je drvo koje raste nevjerojatnom brzinom pa ga je potrebno vrlo često orezivati.

Magnolija - ukrasno drvo koje potječe s područja Azije i Sjeverne Amerike svojom ljepotom osvaja uzgajivače diljem svijeta. Zahvaljujući mirisnim cvjetovima koji privlače pažnju, magnoliju često biramo kao dio svog vrta. Svoj cvat doživljava već početkom svibnja te isti traje sve do rujna ili listopada. Magnolija je naročito prepoznatljiva po prekrasnim, pojedinačnim cvjetovima koji dolaze u raznim očaravajućim bojama kao što su bijela, ružičasta ili ljubičasta, žuta, zelenožuta i tamnozelena.

Magnolije su ukras svakog vrta

11.04.2017. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno