« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
FRANKFURT

Ukrajinski ministar pijan napao policajce

Juri Luzenko, njegov sin i pratnja u ponedjeljak su vidno alkoholizirani napravili nered u frankfurtskoj zračnoj luci.

(Getty Images)
Više o

Juri Luzenko

,

Lufthansa

,

Frankfurt na Majni

,

Hessen Guenther Hefner

,

pijanstvo

,

ukrajinski ministar

,

napad na policiju

,

uhićenje

,

diplomatski incident

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Juri Luzenko priveden je u Njemačkoj na razgovor u policiju nakon što se zajedno sa svojim devetnaestogodišnjim sinom u alkoholiziranom stanju sukobio s policijom i osobljem Lufthanse u zračnoj luci u Frankfurtu na Majni.

Ministar je ušao u sukob s policijom nezadovoljan odlukom posade na letu za Seoul koje ga je odbilo pustiti u zrakoplov, javljaju njemački mediji u srijedu.

Njemački dnevnik "Bild" piše da je ukrajinski ministar još u ponedjeljak navečer zajedno sa svojim sinom počeo stvarati nered nakon što ga je Lufthansino osoblje zbog "vidno alkoholiziranog stanja" odbilo pustiti u zrakoplov. U sve se uključila policija koju je društvo oko Luzenka napalo, između ostalog, i mobitelima.

Nakon privođenja u policiju sinu ukrajinskog ministra je izmjereno 3 promila alkohola a obojica su puštena na slobodu tek nakon što se umiješao donačelnik policije savezne pokrajine Hessena Guenther Hefner. Luzenko i njegova pratnja tek su u utorak navečer odletjeli u Seoul. Policija je odbila navesti imena privedenih ukazujući na njihov imunitet.

Lufthansa je potvrdila da je u ponedjeljak bilo nereda prilikom ukrcavanja na let za Seoul nakon što su se "dvojica ukrajinskih putnika" u vidno alkoholiziranom stanju sukobila s policijom i zaštitarima u frankfurtskoj zračnoj luci.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova opovrgnulo je navode o privođenju ministra Luzenka te je navelo da je ministar u ponedjeljak propustio let zbog toga što je u tranzitnoj zoni frankfurtske zračne luke "bio zadržan ispunjavanjem viznih dokumenata". (hina/metro-portal)

06.05.2009. 16:59:39
Novi komentar
nužno
nužno