« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
STIGLA ZIMA

Ukoliko ne morate, ne krećite na put!

U Lici i Gorskom kotaru gust snijeg i jak vjetar otežavaju promet, a na većini je prometnica zabranjen promet kamionima, javlja HAK

Fotografija vijesti
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

snijeg Lika

,

snijeg na cestama

,

snijeg Gorski kotar

Snažan vjetar i gusti snijeg znatno otežavaju promet u velikom dijelu naše zemlje, stoga HAK upozorava vozaće da odgode putovanje ukoliko je to ikako moguće, odnosno da sa sobom nose zimsku opremu, prenosi Hina.

Na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice zbog olujnog vjetra smiju voziti samo osobna vozila-

Na dionici autoceste A 7 Orehovica-Sveti Kuzam i na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na Jadranskoj magistrali od Bakra do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina).

Gust snijeg otežava promet u Lici i Gorskom kotaru.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u: Gorskom kotaru -

A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, D3 Stubica (Vrbovsko)- Kupjak- Delnice-Sopač -Gornje Jelenje- Kikovica, D32 Prezid-Delnice, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenje- Oštrovica- Meja, ŽC 5030 Platak- Kamenjak, ŽC5032 Crni Lug- Mrzle Vodice- Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko- Ravna Gora-Kupjak, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC5068 Hreljin- Zlobin- Fužine, ŽC5191 Sopač- Mrkopalj- Tuk te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

U Lici zabrana vriejdi na D1 Grabovac- Korenica- Udbina- Gračac-Palanka, D25 Korenica- Lički Osik- Gospić-Karlobag, D42 Josipdol- Poljanak, D52 Špilnik- Korenica, D217 Grabovac- Ličko Petrovo Selo, D218 Užljebić-Sučević- D1, D504 Ličko Petrovo Selo- Prijeboj, D506 Dobroselo- Mazin, D522 Udbina- Gornja Ploča i na D27 Gračac- Zaton Obrovački.

Državna cesta 217 Grabovac- Vaganac i županijska cesta Bjelopolje-Donji Lapac zatvorene su za sav promet.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog prevrtanja teretnog vozila na D 55 Vinkovci-Županja promet teče otežano jednim trakom.

Zbog izgradnje nadvožnjaka Drvenik zatvorena je dionica autoceste A1 Vrgorac- Ravča, samo u smjeru Zagreba. Obilazak je državnom cestom Vrgorac-Ravča (D62).

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 7,5 tona voze preko novopostavljenog pontonskog mosta, a ostali obilazno preko Oroslavja ili Velikog Trgovišća.

Dionica D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije otvorena je za sav promet, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu je katamaranska linija iz Lastova i Visa za Split, te trajektne Lopar- Valbiska i Prizna-Žigljen.

19.12.2011. 09:17:00
Novi komentar
nužno
nužno