« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
OČUVANJE GNIJEZDA

Uključite se u projekt Bijela roda

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je svim vlasnicima objekata 700 kuna po gnijezdu bijele rode

Bijela roda gnijezdo
Bijela roda gnijezdo (Željko Mužević/EPEHA)
Više o

rode

,

Bijela roda

,

očuvanje gnijezdilišta

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije priopćila je danas kako i ove godine nastavlja s realizacijom projekta "Bijela roda u Zagrebačkoj županiji", kojem je cilj očuvanje gnijezda bijele rode na krovovima objekata.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je svim vlasnicima objekata 700 kuna po gnijezdu bijele rode. Uz Zagrebačku, u projekt "Bijela roda", uključene su i Sisačko-moslavačka te Brodsko-posavska županija.

Tijekom prošle godine na području Zagrebačke županije, vlasnicima objekata isplaćena je naknada za 94 gnijezda. Najviše gnijezda nalazi se na području Dugog Sela, a najveći broj mladunaca po gnijezdu zabilježen je u Maloj Ostrni gdje je uspješno othranjeno čak šest mladunaca.

Organizatori projekta pozivaju sve vlasnike objekata na području županije koji prošle godine nisu sudjelovali u projektu, a na čijim objektima se nalaze gnijezda bijele rode, da se jave do 30. lipnja, od 9 do 12 sati, na broj telefona 01/6111-552 ili na e-mail ju@priroda-zagrebacka.hr. Na taj način ostvarit će potporu od 700 kuna po gnijezdu.

Sve vlasnike objekata koji su prošle godine sudjelovali u projektu kontaktirat će djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije, kako bi nastavili suradnju i ostvarili pravo na potporu.(hina/metro-portal)

14.06.2010. 12:17:00
Novi komentar
nužno
nužno