« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
IVAN ŠUKER:

Ukidanje kriznog poreza nije marketinški trik

Oporba je ukidanje harača nazvala običnim blefom, no ministar financija odgovara kako će navodni trik građani moći osjetiti na plaći u srpnju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/Cropix)
Više o

Ivan Jakovčić

,

Radimir Čačić

,

Ivan Šuker

,

krizni porez

,

harač

Potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar financija Ivan Šuker istaknuo je danas da ukidanje kriznog poreza nije nikakav marketinški trik, kako ga naziva oporba, što će građani stvarno osjetiti na svojim plaćama u srpnju.

"Da nije riječ ni o kakvom marketinškom triku građani će osjetiti na prvoj isplati plaća u sedmom mjesecu", rekao je Šuker za HTV, odgovarajući na kritike oporbenih čelnika koji su danas u Labinu Vladine antirecesijske mjere i najavu ukidanja kriznog poreza ocijenili "običnim blefom".

Šuker je komentirao i kritike "Kukuriku koalicije" da Vlada za političke borbe u zemlji koristi istomišljenike iz inozemstva.

"U prvom redu radi se o strahu od toga kakvu potporu HDZ ima od europskih pučana, jer oni čine većinu u Europskom parlamentu", smatra Šuker.

Naime, čelnik SDP-a Zoran Milanović jučer je u Koprivnici osvrćući se na istup glavnog tajnika Europske pučke stranke Antonija Lopeza-Isturiza tijekom sastanka s premijerkom Kosor u Zagrebu, rekao kako je "nedopustivo da niže rangirani službenik govori kada bi nam bilo pametno održati izbore te da sada nije trenutak za takvo što".

Na oporbeni zahtjev za decentralizacijom, Šuker je poručio da prenošenje financija znači i prenošenje obveza. Radimiru Čačiću (HNS) i Ivanu Jakovčiću (IDS) poručio je pak da su njih dvojica u svojim mandatima već imala prilike pokazati kako se rukovodi jedinicama lokalne samouprave.

"Mislim na Jakovčića i na Čačića. Čačić je Varaždinsku županiju ostavio poprilično zaduženu pa prema tome, da nema ove državne kontrole, pitanje je što bi bilo", zaključio je Šuker. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 21:00:00
Novi komentar
nužno
nužno