« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VEZE, VEZICE

Ujak Bandićeve supruge optužen za nesavjesno poslovanje u Zagrebačkim cestama

Ivan Kolarić optužen je da je tvrtku oštetio za više od pola milijna kuna jer je njeno zemljište prodao ispod tržišne cijene

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

DORH

,

Slobodan Ljubičić

,

Zagrebačke ceste

,

Ivan Kolarić

,

Vesna Bandić

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo optužilo je Ivana Kolarića, bivšeg direktora Zagrebačkih cesta i ujaka supruge zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, da je za više od pola milijuna kuna oštetio tvrtku jer je ispod tržišne cijene prodao zemljište tvrtke.

Kolarić je optužen za nesvjesno gospodarsko poslovanje pri prodaji više od 2.000 četvornih metara zemljišta u Šestinama. Ono je u prosincu 2005., bez procjene tržišne vrijednosti od ovlaštena sudskog vještaka i porezne uprave, prodano tvrtki Rytec za 60 eura po četvornom metru, odnosno za 1,200.000 kuna.

Odvjetništvo, pak, tvrdi da je tržišna vrijednost zemljišta bila za 535.000 kuna viša te da je za taj iznos Kolarić oštetio Zagrebačke ceste.

Mediji su objavili da je na čelu Ryteca, tvrtke kojoj je zemljište jeftinije prodano, Ines Krmpot, osoba bliska Slobodanu Ljubičiću, bivšem direktoru Zagrebačkog holdinga i Bandićevu suradniku. Po pisanju tiska, tvrtka Rytec je zemljište preprodala po gotovo dvostruko višoj cijeni, odnosno za 104 eura po četvornom metru.

Bandić je Kolarića zbog brojnih afera smijenio u jesen 2007. kad je na njegovo mjesto imenovan Igor Rađenović, koji je bio brutalno pretučen u svibnju 2008.

Optužni prijedlog protiv Kolarića podnesen je prije dva dana i objavljen je na internetskoj stranici DORH-a. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 18:12:31
Novi komentar
nužno
nužno