« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
klupko se odmotava

Uhićeno rukovodstvo Podravke - bivši Marinac i sadašnji Šestak u pritvoru zbog dionica

Prve sumnje u aferu pojavile su kad je otkriveno da je Podravka uplatila 65 milijuna kuna tvrtci SMS iz Splita

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

USKOK

,

Darko Marinac

,

uhićenje

,

Zdravko Šestak

,

Podravka afera

,

podravka dionice

,

Saša Romac

,

Josip Pavlović

Darko Marinac, bivši predsjednik uprave Podravke te njen aktualni predsjednik Zdravko Šestak uhićeni su zbog sumnje u malverzacije dionicama te tvrtke. Osim njih, u pritvoru su i  članovi uprave Saša Romac te Josip Pavlović.

Oni su, naime, jutro proveli u prostorijama USKOK-a u Zagrebu zbog sumnji da su novcem koprivničke tvrtke za svoju korist kupovali njene dionice čime bi postali njeni vlasnici, piše Večernji list.

Klupko se počelo odmotavati kad je Podravka uplatila 65 milijuna kuna na račun tvrtke SMS. Njen račun je trebao poslužiti u posredničke svrhe, odnosno samo kao usputna stanica na putu do računa Fime iz Varaždina.

Fima je, podsjetimo, za menadžere Podravke obavljala proces kupnje dionica. Krajnji cilj plana bilo je preuzimanje četvrtine ukupnih dionica.

Ono što posebno zanima USKOK jesu menadžerski ugovori kojima su za uspješno rukovođenje ti isti menadžeri nagrađivani dionicama tvrtke; pretpostavka je da se na taj način se prikrivala bit plana preuzimanja Podravke.

U Uredu ravnateljstva Policije novinari Indexa nisu uspjeli saznati pojedinosti: "Nažalost morat će te se strpjeti do službenog priopćenja koje će biti u toku dana. Bit će to najvjerojatnije zajedničko priopćenje Policije i državnog odvjetništva", rečeno im je uz napomenu kako za sada ne mogu službeno izaći s imenima.

Glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba za Business.hr nije mogla potvrditi informaciju o uhićenju, kazavši kako joj je to "prvi glas". Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić također im nije htio potvrditi informaciju, kazavši kako nema nikakvih izjava te da će policija (čija nam je glasnogovornica, ponavljamo, na upit o uhićenjima rekla "kako joj je to prvi glas") izaći uskoro s priopćenjem.

Iz Podravke je Business.hr-u potvrđeno da su članovi Uprave Miroslav Vitković i Marin Pucar u svojim uredima.
21.10.2009. 09:40:53
Novi komentar
nužno
nužno