« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Uhićeno osam dilera sa zagrebačkog područja

Razbijen obiteljski narko lanac

Privođenje jednog od osumnjičenih
Privođenje jednog od osumnjičenih (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

narkodilerski lanac

,

uhićenje dilera

,

preprodaja droge

,

dilerska mreža

Policija je nakon višemjesečne akcije, kodnog imena Terminal, uhitila osmero osoba sa šireg zagrebačkog područja zbog osnovane sumnje da su se udružile radi preprodaje kokaina, amfetamina i "skunka", a jedan je u bijegu, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi krapinsko- zagorskoj.

U akciju je bila uključena krapinsko-zagorska, koprivničko-križevačka i zagrebačka policija, u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a, čiji je načelnik Odjela droga Darko Žižek bio na današnjoj konferenciji za novinare.

Osnovano se sumnja da je hrvatski državljanin (37) u razdoblju od lipnja do kolovoza ove godine na zaprešićkom području organizirao dilersku mrežu. Nabavljao je veće količine droge od više osoba, a njegovi pomagači pakirali su ju u paketiće namijenjene uličnoj prodaji, a potom ju prodavali na području Zagreba i Zaprešića, te Krapinsko-zagorske županije.

Uz njega, uhićeni su hrvatski državljani, u dobi 19, 20, 28 i 29 godina, te dvije 26-godišnjakinje i jedna 28-godišnjakinja.

Kako se neslužbeno doznaje, "mozak" operacije bio je uhićeni Boris Weber (37) iz Zaprešića, a među uhićenima je i njegova djevojka Nikolina (26), sin Karlo (19) i još neki članovi obitelji.

Policija je u kućama, stanovima i automobilima, kojima su se koristili uhićeni, pronašla 22,8 grama heroina, 10,8 grama kokaina, više od 4 kilograma manitola - smjese za miješanje s kokainom, 9,81 grama amfetamina, 31,67 grama marihuane i drugu drogu u manjim količinama.

Osim droge, pronađena su i 22 mobitela kojima su se krijumčari koristili, domaći i strani novac, dva računala, laptop, tri pištolja, tri prigušivača, 16 komada streljiva, dvije digitalne vage, veća količina zlatnog i srebrnog nakita, digitalni fotoaparat te etui s 32 fotografije koje pokazuju konzumaciju droge.

Jesu li te fotografije krijumčari koristili za moguće ucjenjivanje kupaca, u policiji nisu mogli potvrditi, samo su rekli da je cijeli slučaj vezan uz nedavnu zapljenu droge na koprivničkom području.

Od devet osumnjičenih osoba, jedan 24 godišnjak je u bijegu i za njim policija intenzivno traga. Svi uhićeni od prije su poznati policiji zbog istovrsnih kaznenih djela.

Svih osmero danas su privedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu. Na teret im se stavlja zloporaba opojnih droga, a prvoosumnjičenom Borisu Weberu i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Kaznene prijave podnesene su USKOK-u. (HINA)

26.08.2008. 19:33:45
Novi komentar
nužno
nužno