« Svijet
objavljeno prije 14 godina
ISTRAGA U TIJEKU

Uhićen osumnjičenik za bombaški napad u Bugojnu

Policija u Bugojnu uhitila je u nedjelju Harisa Čauševića kojega sumnjiči da je podmetnuo i aktivirao bombu od koje je poginuo jedan policajac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sarajevo-x.com)
Više o

autobomba

,

bugojno

,

vrisak 4

Po dostupnim informacijama, Čaušević je viđen kako pokušava pobjeći s mjesta eksplozije te je uhićen i priveden na ispitivanje.

On je navodno priznao odgovornost za sudjelovanje u bombaškom napadu no za sada nije jasno je li imao pomagače. Poznato je tek kako je Čaušević već registriran kao počinitelj različitih kaznenih djela, a poznat je i po verbalnom napadu na predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića kada je on prije dvije godine posjetio Bugojno.

Televizija Federacije BiH (FTV) navodi kako postoje informacije da su svi koji su tijekom jutra privedeni na ispitivanje povezani s radikalnim vahabitskim organizacijama.

U eksploziji bombe u četiri sata i 50 minuta u neposrednoj blizini sjedišta Policijske uprave u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić koji je bio u redovitoj smjeni.

Policajka Edina Helić (26) teže je ranjena, a još pet policajaca je zadobilo ozljede lakše naravi. Na zgradi policijske uprave od siline eksplozije pričinjena je znatna materijalna šteta, kao i na okolnim stambenim objektima, a oštećeno je i više parkiranih automobila. (hina/metro-portal)

27.06.2010. 13:30:05
Novi komentar
nužno
nužno