« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ČEKA GA DEPORTACIJA

Uhićen i dvanaesti ruski špijun

Američki FBI uhitio je dvanaestog osumnjičenika povezanog sa skupinom ruskih špijuna koja je razmijenjena prošloga tjedna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

SAD

,

deportacija

,

Bazilika svetog groba

List citira izjavu neimenovanog dužnosnika koji je kazao da je 23-godišnji Rus u pritvoru, ali ne postoji dovoljno dokaza kako bi ga se optužilo za kazneno djelo. On je zadržan na neobjavljenoj lokaciji i u tijeku su pripreme za njegovu deportaciju, do koje bi moglo doći do kraja dana, rekao je dužnosnik.

Agenti protuobavještajnog odjela FBI-ja navodno su postali sumnjičavi prema uhićenom Rusu i počeli su pratiti njegove aktivnosti, koje nisu objašnjene u članku, odmah po dolasku u SAD-u u listopadu 2009.

Dvanaesti osumnjičeni živio je u SAD-u uz važeću vizu, koja je poništena dan prije uhićenja 10-člane skupine špijuna u New Yorku, Bostonu i Arlingtonu, u predgrađu Washingtona, 27. lipnja, navodi WSJ.

Njegovo ime navodno se pojavilo tijekom višegodišnje istrage ruske špijunske skupine, ali agenti FBI-ja su dvojili oko razine njegove upletenosti.

Deset osumnjičenih špijuna uhićeno je i optuženo u SAD-u za urotu da djeluju kao neregistrirani strani agenti. Prošloga četvrtka oni su priznali krivnju i razmijenjeni su za četvoricu Rusa, osuđenih na dugogodišnje kazne zatvora zbog špijuniranja za zapadne zemlje.

Jedanaesti osumnjičenik uhićen je na Cipru, ali je nestao nakon što je oslobođen uz jamčevinu od 26.000 eura. (hina/metro-portal)

13.07.2010. 21:04:41
Novi komentar
nužno
nužno