« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MALVERZACIJE

Uhićen HSS-ovac Ivan Kolar

Postoji sumnja da su pojedini radovi za gradnju društvenog doma u Molvama naplaćeni dva puta

(Hrvoje Jurcic / PODRAVSKI LIST / CROPIX )
Više o

HSS

,

Josip Friščić

,

Euroliga vaterpolo

,

Primorje EB

,

Gradski ured za upravljanje hitnim slučajevima

Član predsjedništva HSS-a Ivan Kolar uhićen je jutros u svojoj kući u Molvama kod Đurđevca u uskočko-policijskoj akciji zbog sumnje da je nezakonitim radnjama oštetio općinu Molve za nekoliko milijuna kuna, doznaje se u MUP-u.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je Hini uhićenje Kolara, no ostale pojedinosti jutrošnje akcije nije želio otkriti, pravdajući se da je riječ o slučaju koji vodi USKOK u kojemu se za sada ništa nije moglo doznati.

Nakon uhićenja u medijima je objavljena neslužbena informacijama da je Kolar uhićen zbog sumnje da je oštetio općinski proračun za najmanje dva milijuna kuna u suradnji s čelnicima bjelovarske građevinske tvrtke Jata koja je gradila društveni dom u Molvama. Izgradnja je navodno stajala 12 milijuna kuna, a sumnja se da su neki radovi dvaput naplaćeni.

Kolar je 12 godina bio općinski načelnik Molva, a to mjesto je prošle godine izgubio od HDZ-ovca Stjepana Fosića. U Saboru je Kolar proveo tri mandata, bio je predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza i jedan je od 28 članova predsjedništva HSS-a. (hina/metro-portal)


04.05.2010. 11:02:30
Novi komentar
nužno
nužno