« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SUMNJIVI POSLOVI

Uhićen Darko Beuk, član uprave Hrvatskih šuma

USKOK istražuje Hrvatske šume u slučaju tvrtke Fimi media, a u sklopu istrage uhićen je HDZ-ov bivši direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk

Darko Beuk
Darko Beuk (sumari.hr)
Više o

Hrvatske šume

,

Nevenka Jurak

,

Fimi media

,

prekuhana tjestenina

Darko Beuk, bivši direktor Hrvatskih šuma, a danas član uprave te državne tvrtke, uhićen je u sklopu USKOK-ove istrage u slučaju "Fimi media". U MUP-u nisu željeli ništa otkriti o najnovijem uhićenju u nekom od javnih poduzeća, a ni u USKOK-u se za sada ništa nije moglo doznati.

Neki mediji nagađaju da USKOK i državno odvjetništvo Hrvatske šume istražuju od studenoga prošle godine te da su posebno zainteresirani za poslovanje tvrtke tijekom 2005. i 2006. dok je ravnatelj Hrvatskih šuma bio Beuk. Nagađa se da je Beuk bio jedan od direktora javnih poduzeća koji je sklopio posao s tvrtkom "Fimi media".

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko Vuletić potvrdio je danas da je njegov prethodnik i član uprave Darko Beuk jutros uhićen te da je policija pretražila njegov ured.

"Jedino što mogu potvrditi je da je član uprave Darko Beuk uhićen i da je policija jutros pretražila njegov ured, a o razlozima uhićenja ne mogu govoriti jer je istraga u tijeku", kazao je Hini Vuletić koji je početkom 2008. naslijedio Beuka na čelu Hrvatskih šuma.

USKOK je istragu o poslovanju privatne agencije za tržišno komuniciranje "Fimi Media" započeo početkom kolovoza kada je uhićena vlasnica te tvrtke Nevenka Jurak i njezina suradnici Aniti Lončar Papeš. USKOK ih sumnjiči za nezakonito poslovanje s više društava u državnom vlasništvu, to jest da su se udružile radi počinjenja kaznenog djela i naplaćivale fiktivne račune za nepostojeće usluge, pri čemu su nezakonito zaradile najmanje 16,5 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

07.09.2010. 14:55:59
Novi komentar
nužno
nužno