« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NOGOMETNI SKANDAL

Uhićen bivši igrač Hajduka Nenad Pralija

"Policija po nalogu USKOK-a provodi određene dokazne radnje vezano uz koruptivna kaznena djela, između ostalog i protiv navedene osobe koja je uhićena", rekla je Aleksandra Ljuba

Fotografija vijesti
Više o

Hajduk

,

korupcija

,

Vlatko Marković

,

RNK Split

,

Nenad Pralija

Zbog sumnje da je umiješan u namještanje utakmica i podmićivanje sudaca danas je uhićen bivši igrač Hajduka i sportski direktor RNK Splita Nenad Pralija, javlja Hina.

"Policija po nalogu USKOK-a provodi određene dokazne radnje vezano uz koruptivna kaznena djela, između ostalog i protiv navedene osobe koja je uhićena", kratko je kazala Hini Aleksandra Ljuba iz MUP-ovog Odjela za odnose s javnošću.

O pojedinostima slučaja nije željela govoriti, uz opravdanje da je riječ o predmetu USKOK-a u kojemu se također nisu mogle dobiti nikakve informacije pa za sada ostaje nepoznato za što se sumnjiči 41-godišnji bivši sportski direktor RNK Split i bivši igrač Hajduka Pralija.

Na slučaju radi Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) pa se očekuje Pralijino privođenje u Zagreb.

Neslužbeno se doznaje da je Pralija uhićen u nastavku istrage oko namještanja utakmica i podmićivanja sudaca, zbog čega su u posljednjih mjeseca dana uhićena trojica nogometnih dužnosnika, bivši potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željko Širić, bivši predsjednik sudačke komisije Stjepan Djedović i v.d. tajnik Udruge prvoligaša i bivši tajnik NK Karlovac Neven Šprajcer. Širića i Djedovića se sumnjiči za primanje, a Šprajcera za davanje mita za tzv. pošteno suđenje. Svi su oni u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Neki mediji javljaju da su uz Praliju uhićena još trojica dužnosnika RNK Split, no za to još nema službene potvrde.

Nenad Pralija igrao je za Hajduk, a nakon tri sezone u Hajduku otišao je u španjolski Espanyol pa u talijansku Regginu i izraelski Maccabi iz Haife. Pralija je 11 puta nastupio i za hrvatsku reprezentaciju. Nogometnu karijeru završio je u Trogiru, a potom se angažirao u RNK Splitu. Krajem kolovoza prošle godine podnio je ostavku na mjesto direktora RNK Splita.

04.01.2012. 11:43:00
Novi komentar
nužno
nužno