« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
EUROPSKI PARLAMENT

Ugovori na neodređeno vrijeme trebaju biti pravilo, ne iznimka

Neprihvatljiva je zloporaba da se ugovori na neodređeno vrijeme zamjenjuju netipičnim ugovorima na ograničeno vrijeme, poruka je izvješća koje je prihvatio Europski parlament

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Europski parlament

,

posao

,

karijera

,

napad na Iran

Parlament je velikom većinom glasova prihvatio izvješće koje je pripremila izvjestiteljica za to pitanje, francuska zastupnica iz Europske pučke stranke (EPP) Pascale Grunny.

"Ugovori na neodređeno vrijeme trebaju biti pravilo, dok zloporabu zamjene normalnih ugovora o radu s atipičnim ugovorima treba osuditi", rekla je Grunny, koja je izrazila zadovoljstvo što je njezino izvješće prihvaćeno velikom većinom.

Zastupnica je posebno istaknula da je fleksibilnost, koja je nužna radi prilagodbe tržištu rada, neodvojiva od sigurnosti radnog mjesta. "S ovim izvješćem želimo uputiti snažnu poruku zemljama članicama: sigurnost profesionalne karijere nužan je uvjet za socijalnu Europu", ističe Pascale Gruny.

"Netipični ugovori o radu trebaju mladim ljudima osigurati prijelaz s jednog radnog mjesta na drugo ili iz jednog statusa u drugi. U svakom slučaju prioritet mora biti zadržavanje radnika na tržištu rada", kaže zastupnica Europskog parlamenta. (hina/metro-portal)

06.07.2010. 17:23:00
Novi komentar
nužno
nužno