« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ĐURO POPIJAČ:

Ugledni njemački tvorničar zainteresiran je za splitsku Željezaru

Nakon 11 dana gladovanja napokon je prekinut štrajk radnika i sindikalnih povjerenika Željezare Split

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/Cropix)
Više o

štrajk glađu

,

Đuro Popijač

,

Mladen Bekavac

,

Željezara Split

Štrajkaški odbor danas u popodnevnim satima donio je odluku o prekidu štrajka glađu skupine radnika i sindikalnih povjerenika Željezare Split, a odluka o prekidu štrajka glađu uslijedila je nakon današnjeg sastanka predstavnika radnika i sindikata Željezare sa ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Đurom Popijačem.

Štrajkaši su nakon 11 dana gladovanja jako iscrpljeni, malaksali i fizički su oslabili, kazao je za Hinu sindikalni povjerenik u splitskoj Željezari Mladen Bekavac.

Odluka o prekidu štrajka glađu uslijedila je nakon sastanka predstavnika radnika i sindikata Željezare s Popijačem, na kojem je dogovoreno da se čelična žica uskladištena u splitskoj Sjevernoj luci može korisiti za preradu u pogonima Željezare, čime će se radnici nakon jednogodišnje stanke proizvodnje ponovno uposliti.

Ministar Popijač je nakon sastanka rekao kako je obavljen razgovor sa jednim uglednim njemačkim tvorničarem koji je izrazio interes za ulazak u Željezaru Split i ovih će dana obaviti dubinsko snimanje, te da će se tijekom tjedna nastaviti razgovori s potencijalnim investitorima.

Bekavac je za današnje razgovore i dogovore predstavnika radnika i sindikalnih povjerenika splitske Željezare u Ministarstvu gospodarstva rekao da su "ozbiljni i mogli bi polučiti rezultate".

"Neki od štrajkaša glađu i nakon odluke o prekidu štrajka ostali su dežurati u sjedištu Željezare Split, a idućih dana radnici će se pripremati za početak ponovne proizvodnje, odnosno za preradu žice uskladištene u Sjevernoj luci", kazao je Bekavac. (hina/metro-portal)

08.03.2010. 20:10:43
Novi komentar
nužno
nužno