« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
POLJSKA I UKRAJINA

UEFA traži dokaze da je Euro 2012. prodan za 11 milijuna eura

Dužnosnik Ciparskoga nogometnog saveza Spiros Marangos ponovio je optužbe da su Ukrajinci i Poljaci kupili domaćinstvo

Gradilište u Poljskoj
Gradilište u Poljskoj (Getty Images)
Više o

UEFA

,

Michel Platini

,

Euro 2012.

,

crni fondovi

Dužnosnik Ciparskoga nogometnog saveza Spiros Marangos javno je optužio Ukrajince i Poljake da su preko podmitljivih članova Izvršnog odbora Europskoga nogometnoga saveza (UEFA) kupili glasove koji su im donijeli domaćinstvo Europskog prvenstva 2012.

Član Izvršnog odbora Ciparskoga nogometnog saveza je u njemačkom listu Südeutsche Zeitungu kazao kako je u prodaji glasova sudjelovalo najmanje pet članova IO UEFE, koji su dobili 11 milijuna eura.

"Već dvije godine neuspješno pokušavam doći do predsjednika Michela Platinija, kako bi ga obavijstio o najvećem skandalu. Naravno, ima i dokaze", kazao je, među ostalim, Marangos. Iz UEFE su priopćili da će započeti istragu kada stignu dokazi, a njih zasad nema.

Poljska i Ukrajina su orgaizaciju EURA dobili na glasovanju u Cardiffu 2007. pri čemu su dobili više glasova od Italije, dok zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske nije dobila nijedan glas. Predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza Vlatko Marković je tada izrazio sumnju u regularnost glasovanja

Ukoliko se ove tvrdnje pokažu točnim i UEFA će dobiti sličan skandal kao i FIFA, kada su zbog pokušaja kupovanja glasova za domaćinstvo SP 2018 i 2022 supendirana dva dužnosnika Izvršnog odbora čelnog tijela međunarodnog nogometa.(hina/metro-portal)

25.10.2010. 18:38:53
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    26.10.2010. 03:03
    UEFA traži dokaze ahah a kad oni optužuju?
Novi komentar
nužno
nužno