« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Udružile se hrvatske diskografske kuće

Inicijativa HDU-a rezultirala festivalom CMC Music Awards

NA FESTIVALU će sudjelovati mnogobrojne hrvatske zvijezde koje će konkurirati za nagrade u brojnim kategorijama
NA FESTIVALU će sudjelovati mnogobrojne hrvatske zvijezde koje će konkurirati za nagrade u brojnim kategorijama (vjekoslav skledar/cropix)
Više o

hdu

,

cmc music awards

Šest diskografskih kuća, stotinjak radijskih postaja, 20-ak lokalnih televizija i CMC udružili su snage i zajedno rade novi glazbeni festival. Želimir Babogredac, predsjednik Uprave Croatia Recordsa, otkrio je da će se CMC Music Awards održati 17. svibnja u pulskoj Areni, dakle, tjedan dana nakon Porina i tjedan prije Radijskog festivala.

- Incijativu je pokrenula Hrvatska diskografska udruga s ciljem da očuvamo dignitet domaće glazbe tako da na jednom mjestu predstavimo vrhunske izvođače i njihove nove skladbe - kaže Babogredac.

Zvijezde u Puli- CMC Music Awards održat će se 17. svibnja u pulskoj Areni.
- Potvrdu za sudjelovanje dali su Prljavo kazalište, Massimo, Boris Novković, Petar Grašo, DeTour, Jelena Rozga, Crvena jabuka, Tereza, Magazin...
Osim Croatia Recordsa ,u priču su uključeni još i Aquarius Records, Menart, Dancing Bear, Dallas Records i Tonika. Lista izvođača koji će u svibnju nastupiti u Puli formirana je sredinom tjedna, a Babogredac je posebno ponosan što su mu potvrdu za sudjelovanje na festivalu dali i članovi Prljavog kazališta. Prema njegovima najavama, uz Prljavce će nastupiti Boris Novković, Massimo, Colonia, Petar Grašo, Crvena jabuka, DeTour u duetu s Markom Toljom, Buđenje, Jelena Rozga, Tina Vukov, Goran Karan, Đani Stipaničev, Saša Lozar, Flyer, Tereza Kesovija, Magazin i Ivana Radovniković,  a dolazak bi uskoro trebala potvrditi i Severina.  Sam festival, koji će voditi Barbara Radulović, Anja Alavanja i Sanja Čeličković, nagradnog je karaktera, a dodjeljivat će se priznanja za najbolji koncert, najbolji videospot, najboljeg muškog i ženskog izvođača te za novo lice na glazbenoj sceni u posljednjih godinu dana.

Stoga, kako kaže Babogredac, nije nemoguće da kao gosti festivala nastupe, primjerice, Marko Perković Thompson ili Tony Cetinski, budu li nominirani ili nagrađeni u nekoj od kategorija. Ipak, cijela priča podsjeća na formulu Radijskog festivala koji će nesumnjivo biti ugrožen pojavom mlađeg festivalskog ‘brata’. ‘Ima određenih sličnosti, ali i velikih razlika. Nastojimo biti najbolji, baš kao i naši konkurenti, a publika će presuditi o pobjedniku’, kaže Babogredac.   (JL/METRO)

17.02.2008. 21:16:02
Novi komentar
nužno
nužno