« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
TRIBINA

Udruženje udruga - mit ili stvarnost'

Posjetite tribinu, saznajte s kojim sve problemima se susreću, saznajte kako možete pomoći i prikljućiti se radu bilo koje Udruge za zaštitu životinja

Mogu li udruge za zaštitu životinja djelovati zajedno
Mogu li udruge za zaštitu životinja djelovati zajedno (Udruga Indigo)
Više o

tribina

,

udomljavanje životinja

,

Udruga Indigo

,

Udruga Smiješak za dom

,

Udruga Merida

U Hrvatskoj postoji veliki broj udruga koje se brinu o dobrobiti i zaštiti napuštenih, zlostavljanih i zanemarenih životinja. Puno puta se vode rasprave mogu li udruge funkcionirati zajedno ili je ljudski ego čak i u toj humanitarnoj branši jači od većeg cilja.

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, Udruga za pomoć životinjama Smiješak za Dom te Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja Merida su odlučile odgovoriti na sva pitanja koja vas muče, pobliže vam ispričati s čime se sve susreću i pokušati spojiti što je trenutno nespojivo..

Puno puta preko društvenih mreža nailazimo na razne rasprave između zaštitara te se govori o zdravoj konkureciji. Ove tri Udruge smatraju da u zaštitarstvu ne bi smijelo biti nikakve konkurencije jer je cilj svima isti - dobrobit životinja. Izreka koja kaže "Kad se male ruke slože sve se može" za ove tri Udruge je apsolutni moto. 

Posjetite tribinu, saznajte s kojim sve problemima se susreću, saznajte kako možete pomoći i prikljućiti se radu bilo koje Udruge za zaštitu životinja. 

Izrecite svoje prijedloge i mišljenja, pomozite jedni drugima da pomognemo onima koji nemaju svoj glas !  

Mjesto događanja: Klub Mochvara 
Datum: 11.04.2017. s početkom u 20 h
Voditelj Mario Kovač 

Udruga Indigo 
Udruga za zaštitu i dobrobit životinja Indigo je nastala iz ljubavi prema životinjama. Osnivači Udruge se već dugi niz godina bavi spašavanjem životinja , volontiranjem, udomljavanjem životinja te edukacijom. Kao i većina udruga, glavni cilj je zbrinjavanje zlostavljanih i napuštenih životinja. Osim samog zbrinjavanja, cilj nije samo udomiti životinju nego i pronaći kompatibilnog vlasnika. Edukacija budućih i trenutnih vlasnika životinja je primarna. Većinom vlasnici udomljuju životinje po ljepoti dok s druge strane ne obraćaju pozornost na karakter i sebe i životinje. Udruga Indigo nudi svim osobama koje udome pse školicu za pse - osnovne ponašanja potpuno besplatno. Ideja o školici za pse ( i vlasnike ) je nastala baš iz tog razloga što mnogi vlasnici možda nisu imali psa, ili ne poznaju tu pasminu ili osnove ponašanja i rada sa psom. Osim toga , školica omogućuje kvalitetniji odnos vlasnika i ljubimca te samim time udruga se brine da je pas zbrinut po svim pravilima. 
Osim školice za pse,Udruga se bavi socijalizacijom i resocijalizacijom zlostavljanih i traumatiziranih pasa , te edukacijom ljudi o tzv „opasnim" pasmina.
Udruga Indigo ukljućuje u svoj rad i edukaciju, zbrinjavanje i udomljavanje egzotičnih životinja u suradnji sa vanjskim suradnicima. 

Udruga za pomoć životinjama "Smiješak za dom"

Udruga za pomoć životinjama „Smiješak za dom" je registrirana neprofitna nevladina udruga (osnovana 16.01.2017., upisana u Registar udruga Republike Hrvatske pod brojem 21012395,.) koja djeluje na području zaštite životinja. Udrugu su osnovali volonteri nakon višegodišnjeg samostalnog ili skupnog zbrinjavanja napuštenih životinja, ponajprije pasa i mačaka, u cilju organiziranije pomoći životinjama. Orijentirani smo prije svega na područje Grada Zagreba i okolicu.

Ciljevi Udruge su: pomoć napuštenim, bolesnim i zlostavljanim životinjama, poboljšanje kvalitete života životinja u skladu s njihovim potrebama,promicanje i poticanje volonterizma, zaštite i zbrinjavanja životinja,razvijanje svijesti o odgovornosti prema životinjama i humanom postupanju s njima.
Jedna od važnih aktivnosti Udruge je pomoć ostalim volonterima i udrugama fotografiranjem napuštenih životinja kako bismo im dobrim fotkama pomogli da čim prije nađu svoje domove zauvijek.

Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja "Merida"

Merida je udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja, a bavi se udomljavanjem i educiranjem javnosti o psima, mačkama, kunićima i zamorčićima te pomoći i drugim vrstama životinja ovisno o znanju i mogućnostima.
Arhiva edukativnih videa bit će dostupna na našem youtube kanalu, a svakodnevni rad Udruge i oglase za naše štićenike možete pratiti na našoj službenoj FB stranici.

link na event :  https://www.facebook.com/events/1592540944108864/?active_tab=about

17.03.2017. 12:28:00
Novi komentar
nužno
nužno