« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
GAY PRIDE

Udruga Benedikt pozva Splićane na toleranciju

"Građani Splita ne smiju reagirati mržnjom i netrpeljivošću prema ljudima koji će biti u povorci te moraju pokazati kako imaju razumijevanja i za ljude koji ne dijele njihove vrijednosti", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

Split

,

gay pride

,

Udruga Benedikt

Hrvatska udruga Benedikt, koja promiče kršćanska usmjerenja, večeras je pozvala Splićane da se na dan gay povorke u tom gradu, 9. lipnja ne okupljaju organizirano na Rivi i da ne reagiraju mržnjom prema onima koji će biti u povorci, javlja Hina.

"Građani Splita ne smiju reagirati mržnjom i netrpeljivošću prema ljudima koji će biti u povorci te moraju pokazati kako imaju razumijevanja i za ljude koji ne dijele njihove vrijednosti i način života, te kako žive u skladu s kršćanskim i drugim vrijednostima na koje se pozivaju", navodi se u večerašnjem priopćenju splitske udruge Benedikt.

"Dostojanstvenim ponašanjem pokažimo da znamo odgovoriti na miran i uljudan način na sve provokacije društvenih skupina koje provode život koji nije u skladu s našim životnim stavovima i načinom života", naglašava udruga Benedikt.

Ta udruga smatra kako treba uvažavati "svaku osobu i njezin izbor pa i po pitanju seksualnosti, ali da homoseksualnost nije nešto što je za javno reklamiranje jer to nije u skladu s tradicijom, kulturom i običajima hrvatskog društva, a posebno se ne uklapa u vjerska načela kršćanske religije kojoj pripada većina građana naše domovine".

Pozvavši Splićane da na dan gay povorke žive svoju svakodnevnicu i ne okupljaju se organizirano na Rivi gdje će biti gay parada, udruga Bendikt predlaže građanima Splita da toga dana sa svojim obiteljima odu na druga mjesta u gradu i okolici ili pak da ostanu u obiteljskom domu.

06.06.2012. 22:39:53
Novi komentar
nužno
nužno