« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Učenici srušili zid

Ravnatelj Stocovaz najavio da će podići novi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Maul/EPEHA)
Više o

Claudio Stocovaz

,

zid

,

Buje

,

Gospodarska škola

,

srednja škola Vladimir Gortan

Bujski srednjoškolci sinoć su srušili pregradni zid kojim je ravnatelj talijanske srednje škole "Leonardo da Vinci" Claudio Stocovaz krajem kolovoza odvojio svoju od dviju hrvatskih srednjih škola u istoj zgradi, ali ravnatelj Stocovaz je najavio da će zid opet podići.

Stocovaz je novinarima izjavio kako će sagraditi novi zid jer, kako je kazao, "podizanjem zida nije omeo aktivnost susjednih škola, a nije u pitanje doveo ni suživot na prostorima škola".

Srednjoškolci su svoje nezadovoljstvo postupkom ravnatelja talijanske srednje škole izrazili jučer prvo probijanjem rupe u pregradnom zidu a do večeri su otvorili prolaz između dijela zgrade u kojoj je talijanska srednja škola "Leonardo da Vinci" i dijela zgrade u kojoj su hrvatske Gospodarska škola i Srednja škola "Vladimir Gortan".

Djelatnici policije, za razliku od jučer, danas nisu intervenirali u školi, rekla je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić.

Jučer je oko 13 sati ravnatelj talijanske srednje škole zatražio intervenciju policije zbog oštećivanja zida. "Očevidom je utvrđeno kako su nepoznate osobe oštetile pregradni zid u školi čime su počinili kazneno djelo oštećenje i uništenje tuđe stvari," rekla je Nataša Rogić.

Ravnatelj talijanske škole rekao je jučer da je montažni pregradni zid podignut zato da se učenici ne bi nesmetano kretali za vrijeme nastave i ometali je te da ne bi bježali sa sata. Kazao je i da je škola 2001. uknjižena u gruntovnicu kao vlasnik te kako izgradnjom tog zida nije učinjeno ništa protuzakonito.

Istarska županija, koja je osnivač škole, nije dala suglasnost za podizanje zida, niti je za to odobrila novac, a po ocjeni pročelnika Županijskog odjela za prosvjetu Mladena Dušmana, zid je besmislen čak i ako bi trebao sprječavati ometanja nastave. (HINA)

24.09.2008. 19:27:42
Novi komentar
nužno
nužno