« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
i opet

Ubojstvo na Cvjetnom trgu

Najstroži centar Zagreba ponovno je poprište obračuna vatrenim oružjem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina/CROPIX)
Više o

ubojstvo u Zagrebu

,

ubojstvo cvjetni trg

,

gjergjaj

Kako javlja Jutarnji list, jedna je osoba ubijena iz vatrenog oružja u blizini zagrebačkog Cvjetnog trga preko puta kafića Maraschino, ispred kućnog broja 2 u Margaretskoj ulici. Ubojstvo se dogodilo u 14.20 sati.

Prema izjavama očevidaca, krupni muškarac ušao je u zlatarnu, netko je povikao 'Bjež'te ljudi, pucat će!, a malo zatim čula su se četiri hica. Kristo Gjergjaj, rođak vlasnika zlatarnice u Margaretskoj ulici rekao je za Net.hr da je majstor u zlatarnici ubio kamatara.

Navodno se radi o osobi koja je već duže vrijeme kamatarila majstora zlatara i uzela mu kuću i imanje.

"Bila sam u banci, prolazila pokraj zlatarne i netko je istrčao i vikao 'Bježite, bježite', ali ja pucnje nisam čula. Vrlo brzo se pojavila policija s puškama i u pancirnim prslucima pa su me maknuli dalje radi vlastite sigurnosti", izjavila je prolaznica Ružica Š.

Policija je ogradila cijelu Margaretsku ulicu od Ilice do ulaza u prolaz Oktogona na Cvjetnom trgu.

"U 14,20 sati zaposlenik Zlatarne Zagreb ubio je muškarca iz vatrenog oružja. Identitet ubijenog nije poznat niti se zna koliko ima godina. Ubojica, 30-godišnji zaposlenik Zlatarne, zatečen je na mjestu događaja i odveden na kriminalističku obradu. Na teren su izašle istražnja sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, zamjenik državnog odvjetnika i ekipa za očevid. Očevid je u tijeku", izjavila je glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba.

Prema dostupnim izvorima, navodno je u vrijeme ubojstva u zlatarni bio i njen vlasnik, koji je izašao u šoku i otišao u obližnji kafić popiti vode.

23.01.2009. 15:34:31
Novi komentar
nužno
nužno