« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Ubojica policajca iz Sesveta zadržan u 24-satnom pritvoru

Kazimir Dužnović osumnjičen je za pet kaznenih djela, a u policiji je već evidentiran kao teški razbojnik.

(Siniša Sunara, CROPIX)
Više o

samoubojstvo policajca

,

pljačka u Sesvetama

,

Kazimir Dužnović

,

Ivan Grbavac

,

Vera Polak Presečki

Ubojica policajca i pljačkaš Reifeissen banke u Sesvetama Kazimir Dužnović večeras je priveden istražnom sudu zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio 24-satno zadržavanje u pritvoru.

Dužnović je poslije 18:15 sati uz jaku policijsku pratnju priveden na prednji ulaz zagrebačkog Županijskog suda. Do sudskog ulaza doveo ga je specijalni policijski kombi, uz pratnju maskiranih specijalnih policajaca.

Istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Vera Polak Presečki kazala je da se Dužnović na sudu pojavio u pratnji odvjetnika te da se branio šutnjom.

Određeno mu je 24-satno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti zločina koji mu se stavlja na teret. U tom vremenu Županijsko državno odvjetništvo trebalo bi predati istražni zahtjev u kojem će za uhićenika zatražiti i zadržavanje u pritvoru.

U policijskoj kaznenoj prijavi Dužnović je osumnjičen za čak pet kaznenih djela. Osim teškog ubojstva policajca to su i pokušaj teškog ubojstva, razbojstvo, dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Dvadesetosmogodišnji Dužnović je u policijskim evidencijama upisan kao višestruki razbojnik, a u prekjučerašnjoj pljački Reifeissen banke u Sesvetama, dok je bio na uvjetnoj kazni, ubio je policajca Ivana Grbavca.

Uz ubijenog policajca u krvavoj pljački banke u Sesvetama u utorak predvečer ranjeno je još četvero policijskih službenika, od kojih je jedan još uvijek u životnoj opasnosti. (hoina/metro-portal)

07.05.2009. 20:20:20
Novi komentar
nužno
nužno