« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
MRTAV AGDUL GANI?

Ubijen drugi čovjek Al-Kaide u Afganistanu

U priopćenju Isafa stoji kao je "drugi natraženiji čovjek u Afganistanu, ubijen 13. travnja tijekom bombardiranja regija Dangam u pokrajini Kunar, na istoku zemlje"

Pripadnici Isafa u utorak su izvijestili kako su u bombardiranju polovinom travnja ubili jednog od ključnih zapovjednika Al-Kaide
Pripadnici Isafa u utorak su izvijestili kako su u bombardiranju polovinom travnja ubili jednog od ključnih zapovjednika Al-Kaide (Getty Images)
Više o

NATO

,

Afganistan

,

ISAF

,

bombardiranje

,

Al-Kaida

Pripadnici međunarodnih NATO-ovih snaga u Afganistanu (Isaf) u utorak su izvijestili kako su u bombardiranju polovinom travnja ubili jednog od ključnih zapovjednika Al-Kaide, drugog čovjeka te mreže u Afganistanu, Saudijca Abu Hafsa al Najdija, poznatog i pod imenom Abdul Gani, piše Hina.

U priopćenju Isafa stoji kao je "drugi natraženiji čovjek u Afganistanu, ubijen 13. travnja tijekom bombardiranja regija Dangam u pokrajini Kunar, na istoku zemlje" te se pozdravlja ova važna činjenica u borbi protiv Al-Kaide.

Gani je bio državljanin Saudijske Arabije i vrlo važan operativni zapovjednik Al-Kaide u pokrajini Kunar. Predvodio je brojne jake napade na afganistanske snage i snage NATO-a. "Djelovao je iz Kunara, a redovito je putovao na relaciji Afganistan-Pakistan", stoji u Isafovu priopćenju. Gotovo 140.000 američkih vojnika i pripadnika NATO-a podupire krhku vladu u Kabulu u njihovoj borbi protiv talibana i njihovih saveznika iz Al-Kaide.

26.04.2011. 12:07:00
Novi komentar
nužno
nužno