objavljeno 06.09.2015. 11:03:00
EKSPANZIJA

Uber se širi i na biznis dostave

Uber već najmanje godinu dana eksperimentira s prijevozom paketa i sad je spreman za formalni ulazak na tržište

Taksiste je već pokorio, sada ide dalje
Taksiste je već pokorio, sada ide dalje (Uber)

Uber, globalni igrač na tržištu taksi usluga zavio je u crno već mnoge na tom polju, a sad se sprema oduzeti posao i dostavljačima, tvrde izvori koji navode da će Uber ove jeseni najaviti partnerstva s brojnim trgovinama i trgovačkim lancima, službena potvrda se očekuje u rujnu ili početkom listopada.

Govorka se da će prodor na tržište započeti u New Yorku u suradnji s trgovinama luksuzne robe uglavnom smještenima oko Pete avenije na Manhattanu, a tvrtka navodno planira i partnerstva u San Franciscu.

Kako bi povećao broj klijenata Uber razgovara s kompanijama za razvoj softvera Bigcommerce i Shopify koje malim poduzetnicima pomažu u postavljanju online trgovina. Uber platforme namjerava iskoristiti kako bi ponudio usluge prijevoza tisućama trgovina u navedenim gradovima.

Najava novih stiže uslijed brzog širenja temeljnih usluga kompanije, ali i drugih servisa kakvi su UberRush koji već nudi dostavu pošiljki u roku od jednog dana i UberEats za brzu isporuku gotove hrane.

Uber je u srpnju objavio natječaj za radna mjesta u Zagrebu i tako nakon višemjesečnih špekulacija potvrdio dolazak u Hrvatsku. Zagrebački gradonačelnik je tada ustvrdio da tvrtka "izmišlja toplu vodu

06.09.2015. 11:03:00
http://m.metro-portal.hr/uber-se-siri-i-na-biznis-dostave/93729/