« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
LJETNE NOĆI

U vrtu dvorca Schoenbrunn održan koncert pod zvijezdama

VIDEO - Općepoznati glazbeni motivi iz kultnog filma Stevena Spielberga isprepletali su se sa Straussovim valcerima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

koncerti

,

klasična glazba

,

14. veljače

,

valentinovo običaji

Bečka filharmonija privukla je u utorak navečer u barokne vrtove dvorca Schoenbrunn gotovo 100.000 posjetitelja, u prigodi tradicionalnog besplatnog Koncerta ljetne noći koji se ove godine održao na temu "Rata zvijezda".

Ovaj, osmi po redu, glazbeni događaj kojim je ravnao austrijski maestro Franz Welser-Moest, budući glazbeni direktor Bečke opere, EBU, federacija 85 nacionalnih televizijskih kuća, prenosio je u više od 60 zemalja.

Tijekom koncerta koji je ove godine upriličen na temu "Mjesec, zvijezde i planeti", općepoznati glazbeni motivi iz kultnog filma Stevena Spielberga isprepletali su se sa Straussovim valcerima i iznenadnim dolaskom na pozornicu američkog pijanista ruskog podrijetla Yefima Bronfmana.

Bečka filharmonija, izvrsna kao i obično, prvi put je izvodila teme Johna Williamsa, jednog od najistaknutijih skladatelja filmske glazbe. Izvedba njegovih djela ove godine bila je zamisao dirigenta Seijia Ozawe koji je isprva bio predviđen da ravna filharmonijom na ovom koncertu.

Zbog teških zdravstvenih problema Japanca je morao zamijeniti Franz Welser-Moest. Franz Welser-Moest će 2011. ravnati bečkim Novogodišnjim koncertom u dvorani Musikvereina.(hina/metro-portal)

09.06.2010. 09:15:52
Novi komentar
nužno
nužno