« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PRESEDAN

U Venezueli prvi puta u povijesti oduzeta vozačka dozvola

Venezuela, zemlja u kojoj prometni propisi jedva da se poštuju, po prvi puta u povijesti zemlje oduzela je vozačku dozvolu vozaču autobusa na godinu dana

Fotografija vijesti
Više o

Venezuela

,

policija

,

vozačka dozvola

,

prometni prekršaj

Razlog je taj što je vozio prevelikom brzinom autobus s previše putnika kojem je, k tomu, još i nedostajao jedan od stražnjih kotača. Policija je zaustavila vozača Ramona Parra (41) zbog prebrze vožnje autobusa u kojem je broj putnika premašivao dozvoljeni broj a jedan od šest kotača bio je u prolazu u unutrašnjosti autobusa, kazao je šef policije Luis Fernardez novinarima.

"Važno je naglasiti da je ovo potpuno novi zakon. Po prvi puta u Venezueli privremeno oduzimamo na 12 mjeseci vozačku dozvolu", kazao je Fernandez. Zakon je usvojen 2008. godine i ovo je prvi puta da se primjenjuje.

Venezuela, najveći južnoamerički proizvođač nafte u kojem je gorivo gotovo besplatno, favorizira vozače i benzin košta oko 3 centa po litri a cijene nisu dizane godinama. Testovi na vožnju u alkoholiziranom stanju nepoznata su pojava, a vožnja međugradskim prometnicama prepunim rupa zastrašujuće je iskustvo, dok se vozila pretječu brzinom od 160 kilometara na sat, piše Reuters.

19.05.2011. 11:47:11
Novi komentar
nužno
nužno