« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NEDUŽNI ŽIVOTI PLAĆAJU

U velikoj akciji u Afganistanu ubijeno i 12 civila

Dvije su rakete eksplodirale na oko 300 metara od željenog cilja, pri čemu su u regiji Nad Ali smrtno stradali civili

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

NATO

,

Afganistan

,

ISAF

,

Stanley McChrystal

,

operacija Muštarak

,

operacija Zajedno

,

civili

,

Nad Ali

Dvanaest civila ubijeno je u raketnim napadima NATO-ovih i afganistanskih vojnih snaga u sklopu velike ofenzive na jugu Afganistana, gdje se nalazi talibansko uporište, izvijestili su u nedjelju iz NATO-a.

"Dvije su rakete, čiji je cilj bilo talibansko uporište u Mardži, eksplodirale na oko 300 metara od željenog cilja, pri čemu je u regiji Nad Ali smrtno stradalo 12 civila", izvijestio je je NATO (Isaf).

"Vojni zapovjednik ISAF-a, američki general Stanley McChrystal javno se ispričao afganistanskom predsjedniku Hamidu Karzaiju za slučajno izazvanu nesreću", stoji u priopćenju.

"Duboko žalimo što su, u sklopu naših zajedničkih vojnih napora, izgubljeni nedužni životi. Učinit ćemo sve što možemo da bismo u budućnost izbjegli slične incidente", stoji u McChrystalovu priopćenju.

I predsjednik Karzai izrazio je duboko žaljenje zbog incidenta te pozvao NATO da ubuduće bude oprezniji tijekom ofenzive kako bi se poštedjeli životi civila kao kolateralnih žrtava. Doznavši informaciju o pogibiji 12 civila, predsjednik je naredio da se provede istraga. (hina/metro-portal)

14.02.2010. 16:56:43
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    14.02.2010. 18:07
    naravno, i to je glavni razlog zašto ih afganistanci mrze... i siguran sam da je poginulo mnogo više civila nego što to zapadnjačka propaganda tvrdi :-P
Novi komentar
nužno
nužno