« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
I POLICAJCI

U sukobu narkokartela u Meksiku ubijeno 14 osoba

Ciudad Juarez plaća najvišu cijenu u krvavom ratu između meksičkih narkokartela za nadzor opskrbe golemog američkog tržišta narkotika

(Getty Images)
Više o

droga

,

narkotici

,

narkokartel

,

meksički narkokartel

,

Ciudad Juarez

Četrnaest osoba, među kojima trojica policajaca, ubijeno je u petak u državi Chihuahui, na sjeveru Meksika, u međusobnom sukobu narkokartela, priopćile su u subotu mjesne pravosudne vlasti.

Devet ubojstava, među kojima je i ubojstvo saveznog agenta, počinjeno je u Ciudad Juarezu, gradu s 1,3 milijuna stanovnika uz granicu s američkom saveznom državom Teksasom, koji se smatra najpogibeljnijim u Meksiku.

Naoružana skupina napala je u petak trojicu saveznih policajaca na ulazu u hotel u središtu Ciudad Juareza. Jedan je policajac ubijen, a dvojica su teško ranjena, po istom izvoru.

Dvojica policajaca poginula su u svom vozilu u tome gradu, gdje je u petak pronađeno truplo policajca koji se otprije petnaest dana vodi kao nestao.

Usto je šest osoba izgubilo život u različitim okršajima u Ciudad Juarezu, a pet je ubijeno u petak u Chihuahui, prijestolnici istoimene države.

Ciudad Juarez plaća najvišu cijenu u krvavom ratu između meksičkih narkokartela za nadzor opskrbe golemog američkog tržišta narkotika. U 2009. samo u tome gradu poginulo je više od 2.600 ljudi od 15.000, koliko je u zadnje tri godine zabilježeno diljem zemlje i za koje se smatraju odgovornima krijumčari. (hina/metro-portal)

27.03.2010. 20:53:41
Novi komentar
nužno
nužno