« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ODMAZDA

U slučaju vojnog udara Iran napada SAD

"Amerikanci vrlo dobro znaju kakav je Iran i koji su naši potencijali. Iran je u dobroj poziciji da uzvrati napadima na Ameriku širom svijeta u znak odmazde", kaže iranski veleposlanik u Rusiji

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Iran

,

iranski nuklearni program

,

vojni udar

,

odmazda

ran ima potencijala za napad na američke vojne ciljeve u svijetu ako ga napadnu Sjedinjene Države, prenijela je u srijedu ruska agencija Interfax riječi iranskog veleposlanika u Rusiji, javlja Hina.

SAD je nametnuo sankcije Iranu usmjerene na iransku središnju banku a američke banke dobile su ovlasti za zamrzavanje iranske imovine kako bi se prisililo vladu u Teheranu da odustane od razvoja nuklearnog programa.

Iranski veleposlanik Sejed Mahmud Reza Sajadi kazao je na konferenciji za novinare u srijedu da će SAD pogriješiti ukoliko napadne Iran. Washington nije objavio takve planove. Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je u interviewu za NBC kazao kako vjeruje da je SAD izvan dosega iranskog oružja kao i da je Amerika usmjerena na diplomatske napore u rješavanju spora oko razvoja iranskog nuklearnog programa.

"Amerikanci vrlo dobro znaju kakav je Iran i koji su naši potencijali", kazao je Sajadi. "Iran je u dobroj poziciji da uzvrati napadima na Ameriku širom svijeta u znak odmazde... Napad na Iran bio bi za njih samoubojstvo", poručio je iranski veleposlanik.

08.02.2012. 15:29:42
Novi komentar
nužno
nužno