« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
policija u akciji

U "Pržioni" zaplijenjeno 26,000 cd-a i dvd-a

Osim optičkih medija oduzeto je i 30-ak računala, nekoliko snimača, memorijskih stickova, hard diskova te skenera

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec
Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

Krunoslav Borovec

,

DVD

,

cd

,

zaplijena dvd

,

piratski cd

Policijski službenici zagrebačke Policijske uprave su, u okviru operativne akcije "Pržiona", oduzeli oko 26.000 CD i DVD medija, više od 30 računala i druge opreme zbog sumnji da je počinjeno kazneno djelo nedozvoljene uporaba autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača, priopćeno je danas iz Ravnateljstva policije.

Tijekom policijskog nadzora, koji se i inače provodi zbog sumnje da se čini spomenuto kazneno djelo, policija je došla do saznanja da se više osoba na području Grada Zagreba bavi izradom i prodajom CD-R i DVD-R medija s nasnimljenom glazbom u MP3 formatu, nelegalnim videogramima kinoprodukcije, nelegalnim zabavnim igricama za PC, PSX, PS2 i druge igraće konzole, te je temeljem naloga Istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu pretražila više stanova i drugih prostorija na području Grada Zagreba.

Tom prilikom policija je privremeno oduzela oko 26 000 CD i DVD medija, više od 30 računala i drugih medija za pohranu podataka (memorijski stickovi, hard diskovi), nekoliko snimača, skenera i ostale opreme zbog sumnje da su predmeti nastali i služili za izvršenje kaznenih djela nedozvoljene uporaba autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača i povreda prava proizvoditelja zvučne i slikovne snimke i prava u svezi s radiodifuzijskim emisijama.

Oduzimanjem navedenih predmeta završena je prva faza operativne akcije "Pržiona" te slijedi pretraga oduzetih medija kako bi se provjerila legalnost sadržaja koji se nalaze na njima te utvrdilo postojanje tih ili nekih drugih kaznenih djela.

Akciju Pržiona, kao nastavak kontinuiranog nadzora, započeo je 17. studenog Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije u suradnji s djelatnicima Odjela gospodarskog kriminaliteta zagrebačke PU, kaže se u priopćenju koje je potpisao načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec. (hina/metro-portal)

18.11.2009. 18:10:03
Novi komentar
nužno
nužno