« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
ponedjeljak

Počinje nastava školarcima i na dva fakulteta

Na FER-u i Ekonomskom fakultetu studenti će u klupe u ponedjeljak, na FSB-u u četvrtak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivana Marinić Kragić/CROPIX)
Više o

Ekonomski fakultet

,

FER

Ponedjeljak 7. rujna prvi je dan nastave u osnovnim i srednjim školama. Po prvi puta će u školske klupe krenuti gotovo 40 tisuća prvašića u cijeloj Hrvatskoj, što je 1.200 više nego prije godinu dana.

No, kako je ljetos gotovo 50 tisuća osnovnoškolaca završilo osmi razred, trend smanjenja broja učenika i dalje se nastavlja, govoreći na najbolji način o depopulaciji države na koju se upozorava već godinama.

Što se tiče budućih akademskih građana, iako je važećim Zakonom o visokom školstvu kao početak zimskoga semestra utvrđen 1. listopada, FER već tradicionalno počinje nastavu ranije od ostalih fakulteta, kao i Ekonomija, a pridružuje im se i FSB u četvrtak.

Kako je Hini potvrdila glasnogovornica zagrebačkoga Sveučilišta Tamara Dagen, o sveučilišnu kalendaru raspravljat će i sveučilišni Senat na sjednici u utorak, 8. rujna.

Glasnogovornica je podsjetila da je Rektorat već preporučivao fakultetima da počnu nastavu prije 1. listopada kako bi se studijski programi usklađeni s bolonjskim načelima mogli u cjelosti što kvalitetnije provesti. (metro-portal)

05.09.2009. 09:47:56
Novi komentar
nužno
nužno