« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
PONOVNO KRVOPROLIĆE

U novim sukobima u Siriji više od 20 poginulih

Novi sukob u Homsu, gradu koji je u središtu devetomjesečne pobune, uslijedio je samo dan prije dolaska promatrača iz Arapske lige

Fotografija vijesti
Više o

Arapska liga

,

Bašar al-Asad

,

prosvjedi u Siriji

U sukobu snaga sirijske vojske i policije s jedne te protivnika režima Bašara al-Asada s druge strane u gradu Homsu poginulo je barem 20 ljudi, a nepoznat broj ih je ozlijeđen, javljaju svjetske agencije, a prenosi Hina.

Novi sukob u Homsu, gradu koji je u središtu devetomjesečne pobune, uslijedio je samo dan prije dolaska promatrača iz Arapske lige te za sada nema naznaka da će Asad provesti plan te panarapske organizacije o zaustavljanju napada na prosvjednike i pokretanju pregovora s oporbom.

Iz grada stižu video zapisi o granatiranju iz tenkova i minobacača. Borbe u Homsu su sve žešće, posebice nakon dvostrukog samoubilačkog napada u petak u Damasku, kada je poginulo 44 ljudi.

Oružana pobuna u Siriji polako zasjenjuje prosvjede građana i mnogi se pribojavaju da zemlja klizi u sektaški rat između većinskih sunita, glavne pokretačke snage pobune protiv Asada, i manjina koje su ostale lojalne vladi, posebice sekti Alawita kojoj pripada i sam Asad.

U Siriju je u ponedjeljak trebalo stići između 50 i 150 promatrača Arapske lige, a u utorak bi trebali biti raspoređeni u Homsu.

26.12.2011. 16:18:00
Novi komentar
nužno
nužno