« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
a gdje mu je mama?

U mreži pronašao 2 metra dugačkog morskog psa

Morski pas uhvaćen kod Šibenika bio je prava atrakcija - za sve paničare - OVA VRSTA NE JEDE LJUDE!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ante Baranić / CROPIX )
Više o

Šibenik

,

morski pas

,

ulov

S velikom nevjericom Šibenikom se pronijela se vijest u luci, točnije, na dijelu šibenskog zaljeva između Dolca, gdje obitavaju ribari i suprotne obale Martinske uhvaćen u mrežu morski pas težine 60 kilograma i dužine 2 metra.

˝U ponedjeljak navečer položili smo mrežu i kad smo ujutro krenuli potezati, osjetili smo da je u njoj nešto teško˝ kazao je ribar Miljenko Šare za Slobodnu Dalmaciju.

˝Vukli smo polako istim tempom, nije bilo otpora i potom smo ugledali njegovo tijelo i još poznatiju glavu. Nije nam stvarao probleme i djelovao je nekako omamljeno. Ispružili smo ga poprijeko cijelom širinom broda i krenuli na obalu˝, dodaje.

Iako u Dolcu tog trenutka nije bio nitko od stručnjaka ili podvodnih ribolovaca koji bi klasificirali nesvakidašnji ribarev ulov, pretpostavlja se da je riječ o mladuncu atlantske psine, čestoj lovini s parangala u Jadranskom moru.

Šare je lovinu izložio u dolačkoj lučici na iznenađenje sugrađana i radoznalost mlađeg naraštaja koji još nije imao prilike vidjeti morskog psa, bar ovih dimenzija.

02.09.2009. 16:19:25
Novi komentar
nužno
nužno