« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
SLUČAJ JELAVIĆ

U Mostaru uhićen osumnjičeni za otmicu

Uhićena je osoba s inicijalima V.M. rođena 1983. godine, za još nekoliko osoba se traga.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi, CROPIX)
Više o

USKOK

,

BiH

,

uhićenje

,

PUZ

,

Mostar

,

Ante Jelavić

,

otmica Jelavića

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je objavila kako je u Mostaru uhićen muškarac kojega se sumnjiči da je sudjelovao u otmici Ante Jelavića.

U priopćenju dostavljenom medijima u Sarajevu navodi se kako je uhićena osoba s inicijalima V.M. rođena 1983. godine te da je uhićenje izvršeno u nedjelju.

Uprava federalne policije navodi kako postoji osnovana sumnja da je on s još nekim osobama planirao i izveo otmicu Ante Jelavića odnosno da je prebacio zatočenika iz Zagreba na područje BiH.

U priopćenju se podsjeća kako je proteklog vikenda po nalogu Suda BiH obavljen pretres objekta za kojega se pretpostavljalo da je poslužio kao skrovište otmičarima te da su tamo pronađeni tragovi koji ukazuju da je Jelavić tamo doista bio zatočen.

Uhićeni V.M. predan je nadležnom tužiteljstvu koje provodi istragu, objavila je policija.

Osumnjičena trojica hrvatskih državljana, za još nekoliko osoba se traga

Kakao je danas izvijestila Policijska uprava zagrebačka (PUZ), dvojica osumnjičenih u dobi od 38 i 46 godina uhićena su u petak u Zagrebu i u subotu su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a treći, 32-godišnjak, koji je uhićen u subotu na području Dubrovnika, u Istražni je centar tog suda doveden u nedjelju.

PUZ je izvijestila da su policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta u suradnji s USKOK-om i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) dovršili kriminalističku obradu nad trojicom hrvatskih državljana (1971., 1963. i 1977.) zbog osnovane sumnje da su 8. travnja, zajedno s još nekoliko osoba za kojima policija traga počinili kazneno djelo otmice na, kako se navodi, štetu 46-godišnjaka.

Policija osnovano sumnja da su trojica osumnjičenika zajedno s još za sada nepoznatim osobama isplanirali to kazneno kako bi si otmicom pribavili protupravnu imovinsku korist. Temeljem prethodnog dogovora su 8. travnja, oko 13:30 sati na parkiralištu tržnice u Utrinama nasilno ugurali u vozilo 46-godišnjaka kojega su istoga dana ilegalno prebacili u BiH, no idućega dana on je, iskoristivši njihovu odsutnost, uspio pobjeći i vratiti se u Hrvatsku, navodi PUZ. (hina/metro-portal)

13.04.2009. 15:16:06
Novi komentar
nužno
nužno