objavljeno 13.11.2009. 10:25:37
Čudovište iz šume

U Kini iskopana zmija od 17 metara

Fotografija koja prikazuje divovsku zmiju dugu skoro 17 metara, koja je pronađena u šumi u Kini, postala je prava internet senzacija

Zmija od 17 metara
Zmija od 17 metara (People's Daily)
Portal People's Daily navodi da je zmija jedna od dvije velike boe koje su radnici pronašli čisteći šumu, kako bi se izgradio put pokraj grada Guiping, u pokrajini Jiangxu. Radnici su najvjerojatnije probudili zmije koje su bile u blizini dok su pokušali odstraniti veliki nasip zemlje.

Pri trećem grabljenju bagerom, radnik je primijetio kako u zemlji ima svježe krvi, a nakon što je još jednom zagrabio bagerom, pojavila se i teško ranjena umiruća zmija. 'Istovremeno, još jedna velika boa se pojavila iz zemlje, širom otvorenih usta. Vozač buldožera se ukočio od straha, dok su ostali radnici pobjegli s gradilišta', stajalo je u navedenom komentaru. Kad su se radnici napokon odlučili vratiti na gradilište, ranjena zmija je uginula, a drugoj nije više bilo ni traga. Vozaču buldožera bilo je toliko loše da nije mogao ustati.

Uginula boa navodno je težila oko 300 kilograma i bila je stara otprilike 140 godina, no lokalne vlasti iz Guipinga ubrzo su reagirale na priču i fotografiju, nazvavši oboje sigurnom laži, jer zmija boa uopće ne živi, niti je karakteristična za navedeno područje.

13.11.2009. 10:25:37
http://m.metro-portal.hr/u-kini-iskopana-zmija-od-17-metara/26352/