« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TOYOTA CROATIA:

U Hrvatskoj preventivno servisirana tri Priusa

Servisna akcija zahtijeva preinake na upravljačkom sustavu ABS-a kako bi se popravilo vrijeme reagiranja i ukupna osjetljivost sustava

(Getty Images)
Više o

Toyota Prius

,

servis automobila

,

Toyota Croatia

,

kočnice

,

ABS

Toyota Motor Europe objavila je preventivnu servisnu akciju na novoj, trećoj generaciji Priusa, čija je prodala krenula u listopadu 2009. godine, a u Hrvatskoj će tom akcijom biti obuhvaćena tri Priusa, izvijestili su danas iz Toyote Croatia.

U Hrvatskoj preventivnom servisnom akcijom obuhvaćene su tri Toyote Prius, da bi se obavile preinake na softveru koji se koristi za upravljanje sustavom protiv blokiranja kotača (ABS), ističe se u priopćenju hrvatskog zastupnika Toyote.

Podsjećaju da je preventivna servisna kampanja pokrenuta kao odgovor na izvješća o neusklađenosti osjeta kočenja prilikom spore aktivacije ABS-a.

Servisna akcija zahtijeva preinake na upravljačkom sustavu ABS-a kako bi se popravilo vrijeme reagiranja i ukupna osjetljivost sustava na proklizavanje kotača. Predviđeno trajanje servisnog postupka je oko 40 minuta, a za stranke je potpuno besplatno, ističu iz Toyote.

Napominju da će, kao što je i uobičajeno u preventivnim servisnim kampanjama, svi vlasnici tih vozila biti pismenim putem obaviješteni da dođu do najbližeg Toyota servisa na besplatan pregled i dodatno podešavanje upravljačkog sustava protiv blokiranja kotača.

Iz Toyote Croatia napominju da do danas nije prijavljena niti jedna nezgoda koja bi moga biti povezana sa spomenutim problemom te da ostala Toyota i Lexus vozila, koja su dostupna na hrvatskom tržištu, nisu uključena u ovu preventivnu servisnu akciju. (hina/metro-portal)

10.02.2010. 18:53:52
Novi komentar
nužno
nužno