« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
LEXUS I CROWN

U Hrvatskoj nema Toyota s novim problemima

Toyota je objavila preventivnu serijsku akciju zbog problema s otežanim dovodom goriva i gubitkom tekućine iz kočionog cilindra

U Hrvatskoj nema Toyota s novim problemima
U Hrvatskoj nema Toyota s novim problemima (Getty Images)
Više o

Toyota

U Hrvatskoj nema vozila koja bi mogla biti uključena u preventivnu servisnu akciju koju je danas objavila Toyota, a odnosi se na probleme zbog otežanog dovoda goriva i gubitka tekućine iz kočionog cilindra na modelima Lexus i Toyota Crown, priopćeno je iz Toyote.

"U Adria regiji (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija i Kosovo), pa tako ni u Hrvatskoj nema vozila koja bi mogla biti potencijalno uključena u ovu servisnu akciju", kaže se u Toyotinoj objavi.

Iz Toyote navode da je detaljnom analizom ustanovljeno kako se "u određenim i iznimno rijetkim situacijama u korištenju vozila" može dogoditi da na modelu Lexus GS i Toyota Crown proizvedenim od rujna 2004. do veljača 2006. godine, dođe do otežanog dovoda goriva, a na modelima Lexus GS, IS i RX proizvedenim od rujna 2004. do prosinca 2005. do gubitka kočione tekućine iz glavnog cilindra. Toyota napominje da za te probleme postoje tehnička rješenja.

Prema podacima agencije Promocija Plus, u Hrvatskoj je u prvih devet mjeseci prodano 837 novih putničkih automobila marke Toyota. Taj proizvođač na hrvatskom tržištu novih vozila drži 2,9 postotni tržišni udjel i 12. mjesto u prodaji po markama. Novih Lexusa u Hrvatskoj je u prvih devet mjeseci prodano 16, uz tržišni udio od 0,06 posto i 34. mjesto u prodaji po markama. (hina/metro-portal)

22.10.2010. 14:48:10
Novi komentar
nužno
nužno