« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
IGOR ZIDIĆ:

U hrvatskim medijima prevladava anglo-američki model

Komunikološka škola Matice hrvatske uočava medijsku simplifikaciju realnosti.

Predsjednik Matice hrvatske, Igor Zidić
Predsjednik Matice hrvatske, Igor Zidić (Ranko Šuvar, CROPIX)
Više o

Matica hrvatska

,

mediji

,

Igor Zidić

,

Komunikološka škola

,

pluralizam medija

,

hrvatski mediji

,

Fakultet političkih znanosti

U hrvatskim medijima umjesto pluralizma prema vlastitoj tradiciji sve više prevladava anglo-američki model, koji se temelji na podjeli na konzervativce i laburiste, rekao je predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić koji je danas u sklopu Komunikološke škole Matice hrvatske, govorio o stanju kulture u hrvatskim medijima.

"Na našoj političkoj pozornici ta je formula izražena u odnosu HDZ - SDP, odnosno Sanader - Milanović", objasnio je, dodavši kako postoji težnja da se stanje simplificira i u gospodarstvu.

"U Hrvatskoj je kultura bila važan elemenat političkog rada", napomenuo je. Upozorava kako u medijima postoji stanovita "ovisnost o vlasnicima" koji imaju pretenzije "na vlasničke udjele i politiku". Podsjetio je i na neovisnost hrvatskih u odnosu na strane medije.

U radu druge Komunikološke škole sudjeluje po šest studenata s Fakulteta političkih znanosti i Hrvatskih studija. Ove će se godine u sklopu škole govoriti o medijskoj stvarnosti, medijskom bussinesu, komukacijskim vještinama, lobiranju i pregovaranju, budućnosti medija te medijima i hrvatskom društvu. (hina/metro-portal)

02.03.2009. 17:20:08
Novi komentar
nužno
nužno