« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ne radi, ali zarađuje

U HPB-u razotkriven novi slučaj Buljubašić

Bivši saborski zastupnik HSLS-a navodno je po političkim zaslugama dobio fiktivno radno mjesto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (sabor.hr)
Više o

Rade Buljubašić

,

HPB

,

Jadranko Mijalić

Jadranko Mijalić redovito prima plaću od 30.000 kuna, vozi službeni automobil, a kupnju obavlja kreditnom karticom Hrvatske poštanske banke iako nitko ne zna koja je točno njegova uloga u banci, doznaje Jutarnji list.

Bivši saborski zastupnik HSLS-a navodno se uopće ne pojavljuje na radnom mjestu, koje je izmišljeno i otvoreno samo za njega. Njegova službena funkcija u HPB-u glasi "pomoćnik direktora za financije", a na dužnosti se (ne) nalazi već godinu i pol.

Nakon što je ljetos banka dobila novu Upravu, slučaj koji podsjeća na HEP-ova Radu Buljubašića, razotkriven je, ali ubrzo zataškan zbog upozorenja da je Mijalić zaposlen "po zaslugama". Navodno je zbrinut u banci kako bi šutio o nepravilnostima koje su se događale u Hrvatskoj pošti, u kojoj je obnašao dužnost člana Uprave.

Uprava HPB-a na čelu s bivšim viceguvernerom HNB-a Čedom Maletićem svom je fiktivnom zaposleniku ljetos pokušala smanjiti plaću, ali je on odbio potpisati novi ugovor. Suočen s optužbama novinara, izjavio je da na posao dolazi uredno, a ovotjedno izbivanje opravdao je godišnjim odmorom zbog priprema za izborni sabor HSLS-a.

11.11.2009. 22:24:48
Novi komentar
nužno
nužno